Start to Manga for Girls

Niet Alle Manga Is voor Kinderen

Of je nu voor het eerst de wereld van manga verkent of geschikte aanbevelingen zoekt voor een leerling in de middelbare graad, het begrijpen van het landschap van mangagenres en hun doelgroepen is cruciaal. Manga is een divers medium dat een breed scala aan genres en thema's beslaat, van luchtig en fantastisch tot volwassen en complex. Het is belangrijk om te erkennen dat manga niet één geheel is; de inhoud kan aanzienlijk variëren, waardoor sommige titels geschikter zijn voor jongere lezers, terwijl anderen gericht zijn op oudere tieners en volwassenen.

Niet Alle Manga Is voor Kinderen: De aanwezigheid van illustraties of ogenschijnlijk kindvriendelijke personages maakt een manga niet automatisch geschikt voor kinderen. Manga kan volwassen thema's bevatten, inclusief geweld en seksualiteit.

Doelgroep en Gendergericht: Manga wordt vaak eerst gecategoriseerd op basis van de leeftijd en het geslacht van de doelgroep. Shonen (voor jonge jongens) en Shojo (voor jonge meisjes) zijn twee primaire categorieën, maar zelfs binnen deze kan de inhoud sterk variëren in termen van volwassenheid en thema's.

Geschikte Titels Kiezen: Voor leerlingen in de middelbare graad is het belangrijk om manga te selecteren die overeenkomt met hun emotionele volwassenheid. Titels zoals "Pokemon" of "Yo-Kai Watch" vallen onder kodomomuke, gericht op jongere kinderen, maar houden mogelijk niet de interesse vast van oudere kinderen die op zoek zijn naar complexere verhalen. Series zoals "My Hero Academia" bieden actie en heldendom met thema's van vriendschap en doorzettingsvermogen die middelbare scholieren kunnen aanspreken. Ouders en opvoeders moeten deze echter nog steeds vooraf bekijken om ervoor te zorgen dat de inhoud geschikt is.

Diversiteit in Manga: Hoewel shonen en shojo de meest bekende categorieën zijn, maakt de diversiteit van manga een breed scala aan interesses en thema's mogelijk. Het verkennen van verschillende genres kan middelbare scholieren helpen verhalen te vinden die resoneren met hun ervaringen en aspiraties.

Samenvattend, bij het aanbevelen van manga aan middelbare scholieren, overweeg de thema's, het volwassenheidsniveau van de inhoud en de interesses van de individuele lezer. Manga biedt een rijke wereld van verhalen die jonge lezers kunnen entertainen, onderwijzen en inspireren, maar het navigeren in het uitgebreide landschap vereist een doordachte aanpak om ervoor te zorgen dat de inhoud geschikt is voor hun leeftijd en volwassenheidsniveau.

Om onze klanten bij Stripweb hierbij wat opweg te helpen hebben we een artikel gemaakt die jonge startende meisjes kan helpen die interesse hebben in manga en die graag manga zouden willen lezen maar niet goed weten hoe eraan te beginnnen.

Ook voor jongens hebben we een artikel gemaakt die hun op weg helpt in de wondere wereld van de Manga.

Hieronder vind je een keuze uit de ideale manga titels die we aanraden voor meisjes vanaf 14-15 jaar om te starten met het manga lezen en die volgens Stripweb een mooie introductie zijn in deze wereld vol verbeelding.

Atelier Ryza ever darkness & the secret hideout

Gebasseerd op de gelijknamige videospel, deze manga gaat over Ryza een stoere jonge dame dat alchemy leert kennen en haar leven in een normaal stadje beu is. Samen met haar vrienden wilt ze de wereld verkennen en haar eigen leven leiden.

Atelier Ryza

Sailor Moon

Waarschijnlijk één van de meest bekendste magicall girl mangas dat bestaat, het is met een reden waarom sailer moon blijft verkopen, leuke personages, iconische transformaties en een verhaal dat u meesleept. Usagi een normale tienermeisje blijkt een reincarnatie te zijn van de prinses van de maan. Samen met haar vrienden en haar kat bestrijdt ze het kwaad in de wereld

Sailor Moon

Witch hat atelier

Achter dat Coco perongelijk haar moeder in steen veranderd door magie te beoefen gaat ze gaan leven bij Qifrey, een man dat haar kan helpen om haar moeder terug te veranderen. Het blijkt dat Coco haar magie speciaal is en er zitten mensen achter haar krachten. Terwijl ze de wereld van magie leert kennen begint er een donker plot rond haar te ontwikkelen.

Witch hat atelier

The ancient magus' bride

Chise Hatori is verbannen door haar ouders waardoor ze als weeskind haarzelf verkoopt in een veilingshuis voor 5millioen pond aan Elias, een gigantische persoon met een beestelijk schedel als hoofd. Brengt elias Chise het leven dat ze verdient of wordt haar leven nog erger.

The ancient magus' bride