Start to manga for boys part 2

Het kan overweldigend zijn om te weten waar je moet beginnen met manga, maar gelukkig hebben wij bij STripweb een manga expert die je hierbij kan helpen. Of je nu een boek koopt voor een vriend die niet weet wat hij wil lezen, of een anime-liefhebber bent die wil overstappen naar manga, er is voor ieder wat wils. Van de grootste shonen-hits zoals My Hero Academia en One Punch Man tot magische avonturen zoals Witch Hat Atelier, de wereld van manga is enorm. Kevin, onze manga kenner en specialist ten top brengt in deze rubriek een drietal manga's aan bod die je als jonge gast wel kunnen aanspreken. Deze drie strips kunnen uiteraard ook voor meisjes interessant zijn maar worden meestal gecatalogeert bij de jongensafdeling.

in ieder geval zijn het stuk voor stuk toegankelijke manga's die jullie laten kennismaken met de wondere wereld van de Mangaka.

Manga US

Edens Zero

De Kingdom of Granbell was ooit een bruisende pretparkwereld, maar na 100 jaar zonder bezoekers verandert alles wanneer Rebecca en haar kat Happy arriveren om video's te maken voor haar kanaal. Bij aankomst ontdekken ze dat Granbell wordt beheerst door robots en een menselijke mechanieker: Shiki. Shiki, die door zijn grootvader ‘Demon King’ op de planeet werd achtergelaten, is opgevoed door de robots. Maar na zijn ontmoeting met Rebecca dreigt Shiki's wereld in te storten, en hij moet samen met Rebecca en Happy van de planeet vluchten. Shiki's wereld, of beter gezegd universum, wordt oneindig veel groter. Samen met Rebecca leert hij meer over zichzelf, zijn verleden en zijn speciale kracht, de Ether Gear, die hij heeft geërfd.

Dit is een geweldige leeservaring, vooral voor fans van Fairy Tail. De overeenkomsten met het eerdere werk van de maker zijn duidelijk zichtbaar en je zult zeker bekende namen en personages herkennen. Maar vergis je niet, dit zijn allemaal unieke personages in een compleet nieuw avontuur.

Eden Zero

My Hero Academia: Vigilantes

Categorie: Start to Manga

My Hero Academia is een bekende manga serie, maar wist je dat er ook een spin-off is? Vigilantes biedt een straatniveau versie van de originele serie met een interessante twist: wat als helden geen heldenlicentie willen en verder durven gaan dan de officiële helden? Koichi Haimawari is een jongeman met een bescheiden quirk, niet geschikt voor gevechten, maar perfect voor kleine goede daden. Wanneer hij samen met popster Pop☆Step in het nauw gedreven wordt, staat hij voor de keuze om samen met de vigilante held Knuckleduster meer te doen. Maar is Knuckleduster echt de held die hij beweert te zijn? Wil hij alleen maar schurken verslaan of is er meer aan de hand?

Samen gaan ze op zoek naar de oorsprong van de drug genaamd Trigger, die quirks een enorme boost geeft. Het is fascinerend om een andere kant van het verhaal te lezen die je nog niet kent. Hoewel My Hero Academia ook grondniveau hoofdstukken heeft, worden kleinere schurken meestal niet genoemd. Dit is waar Vigilantes in uitblinkt: het duikt dieper in de onderwereld van de stad.

My Hero Academia Vigilantes

The Hidden Dungeon Only I Can Enter

Categorie: Start to Manga

Noir leeft in een wereld geregeerd door status. Ondanks dat hij lager is dan een nobel, heeft hij een unieke skill genaamd Great Sage, die hem op elke vraag een antwoord geeft, maar hevige hoofdpijn veroorzaakt. Zijn vriendin Emma vindt een oplossing, waardoor Noir sterker wordt en naar de Hero Academy kan. Hij ontdekt een verborgen dungeon met de avonturier Olivia Servant, die al 200 jaar vastzit. Olivia geeft Noir drie krachtige skills, waarmee hij zijn kracht vergroot.

Deze Japanse fantasy licht romanserie, geschreven door Meguru Seto en geïllustreerd door Note Takehana, begon in 2017 online en werd later door Kodansha uitgegeven. De manga, geïllustreerd door Tomoyuki Hino, werd van 2018 tot 2023 gepubliceerd en omvat twaalf delen. Zowel de licht roman als de manga zijn gelicenseerd door Seven Seas Entertainment in Noord-Amerika. Een anime-adaptatie werd in 2021 uitgezonden.

Dit verhaal biedt een unieke draai aan de 'isekai/rpg wereld' verhaallijn. Fans van Danmachi zullen dit ook geweldig vinden. Hoewel er fanservice is, blijft het verhaal boeiend.

Ontdek meer en koop The Hidden Dungeon Only I Can Enter op Stripweb.

The hidden dungeon only I can enter