Start to manga for boys

Start to Manga for boys

Als je tiener interesse begint te tonen in manga's, dan is dit het perfecte moment om dit rijke en gevarieerde genre te verkennen dat een breed scala aan thema's en stijlen biedt. Hier zijn enkele tips om de juiste manga's te kiezen voor jongeren van 12 tot 15 jaar:

De categorieën begrijpen: Manga's worden voornamelijk verdeeld in twee genres: shōjo, die meestal gericht zijn op relaties en emoties en bedoeld zijn voor een vrouwelijk publiek, en shōnen, die vaak gericht zijn op actie en avontuur en bedoeld zijn voor een mannelijk publiek. Deze categorieën zijn echter niet strikt en veel jongeren waarderen beide soorten.

Selecteren op basis van interesses: Identificeer de interesses van je tiener. Als hij van avontuurlijke en actievolle verhalen houdt, dan zouden titels als "Naruto" of "My Hero Academia" hem kunnen aanspreken. Als hij meer houdt van relationele of dramatische verhalen, dan kunnen manga's zoals "Fruits Basket" of "Nana" goede opties zijn.

Kiezen voor populaire en goed gevestigde series: Sommige mangaseries zijn wereldwijd populair en vormen een goed startpunt omdat ze hun waarde hebben bewezen. "One Piece", "Attack on Titan" en "Dragon Ball" zijn voorbeelden van manga's die tieners al jaren boeien.

De volwassenheid van de inhoud overwegen: Hoewel manga een rijke kunstvorm is, bevatten sommige titels volwassen of complexe thema's. Controleer de inhoud om er zeker van te zijn dat deze geschikt is voor de leeftijd van je kind.

Diversiteit aanmoedigen: Je tiener blootstellen aan een verscheidenheid aan manga's kan hem ook introduceren in verschillende culturele en artistieke perspectieven. Werken zoals "Haikyuu!!" voor sport, "Death Note" voor de psychologische thriller, of "Sailor Moon" voor de magical girl, tonen de diversiteit van manga.

Profiteren van aanpassingen: Veel manga's hebben anime-aanpassingen die ook interessant kunnen zijn om te bekijken. Dit kan de interesse van je tiener in het lezen van manga's versterken.

Manga's aanbieden aan een tiener is niet alleen een manier om zijn leesplezier te ondersteunen, maar ook een opening naar een rijke en dynamische cultuur die zijn wereldervaring kan verrijken.

Voor nieuwkomers kan de enorme keuze aan manga overweldigend zijn. Er zijn echter gidsen beschikbaar die helpen bij het kiezen van geschikte series voor tieners, en platforms die openstaan voor suggesties om hun aanbod uit te breiden. Let wel, manga kan soms sterke thema's bevatten. Hierbij enkele tips van Stripweb van mangareeksen voor jongens die geschikt zijn voor startende lezers

Manga Stripweb

One Punch man

Wat als je zoveel traint en alles kan verslaan met 1 slag, Saitama wilt niets liever dan een held zijn en is een beetje overboord gegaan. Al zijn tegenstanders verliezen direct en zijn leven is saai geworden. Zal hij ooit de ultieme tegenstander vinden dat hem terug doet laat leven?

"One-Punch Man" is een Japanse webcomic gecreëerd door de mangaka ONE, die in 2009 online met publiceren begon. De strip werd snel populair, wat de interesse wekte van beroemde manga-artiest Yusuke Murata. Vanaf 2012 werd het in manga-vorm uitgebracht en ook in het Engels vertaald. Daarnaast is er een anime ontwikkeld die de mangareeks op de voet volgt met een eerste seizoen in 2015 en een tweede in 2019.

Het verhaal volgt Saitama, een onopvallende superheld die in Z-city woont, een stad die veel monsters aantrekt. Gedreven door een gebrek aan bescherming besluit Saitama een held te worden. Na drie jaar intensieve training wordt hij ongelooflijk sterk, in staat om elk monster met één klap te verslaan. Dit overweldigende vermogen leidt echter tot verveling en een verlangen naar een waardige tegenstander.

Saitama's enorme kracht is voornamelijk bekend bij Genos, een cyborg die zijn leerling wordt in de hoop even sterk te worden. Samen melden ze zich aan bij de heldenvereniging om meer erkenning te krijgen. Ondanks Genos' perfecte scores bij de toelatingstesten, scoort Saitama laag op de schrijftest en belandt in de laagste klasse van de vereniging. Saitama moet nu zijn weg omhoog werken door opmerkelijke heldendaden te verrichten.

One Punch Man

Blue exorscist

Rin Okumura en zijn tweeling komen teweten dat ze de zonen zijn van satan na dat hen adoptieve vader vermoord word voor hen ogen. Na dat Rin de demon-slaying zwaard kan trekken krijgt hij demonische krachten en uiterlijk. In plaats van satan's plaats in te nemen wilt hij zijn vader verslaan en begint zijn training in de exorsist school true cross academy.

"Blue Exorcist",  is een manga- en animeserie gecreëerd door Kazuo Kato. De manga verscheen voor het eerst in april 2009, gepubliceerd door Shueisha. Het eerste seizoen van de anime startte op 17 april 2011 en bestond uit 25 afleveringen. Een tweede seizoen, getiteld "Kyoto Saga", ging in première op 7 januari 2017. Dit seizoen omvatte 12 afleveringen die op televisie werden uitgezonden, plus een extra aflevering die direct op DVD verscheen.

Plot

Het universum is opgesplitst in twee dimensies: Assiah, bewoond door mensen, en Gehenna, thuisbasis van demonen. Deze twee dimensies staan parallel aan elkaar en normaal gesproken is er geen interactie mogelijk. Echter, demonen kunnen naar Assiah komen door bezit te nemen van mensen, dieren of voorwerpen. Satan, de heerser van de demonen, kan zelf niet naar Assiah komen omdat er niets sterk genoeg is om zijn immense kracht te huisvesten. Om deze reden schiep hij Rin Okumura, een zoon via een menselijke vrouw geboren in Assiah. Wanneer Rin 15 wordt, probeert Satan hem terug te halen naar Gehenna met het doel hem later te gebruiken voor de verovering van Assiah. Dit plan verloopt echter niet zoals verwacht, want Rin weigert zijn vader te volgen en besluit in plaats daarvan een exorcist te worden om zijn eigen vader te bestrijden!

Blue Exorcist

Mashle magic and muscles

Mash Burnedead is een tiener zonder magie, probleem is dat hij een Divine Visionary moet worden om een vredig leven te willen leiden met zijn vader. Daarom moet hij in de magische school de titel bemachtigen en de wereld tonen dat Muscles will beat magic. een hilarische manga voor de fans van harry potter. Er zitten heel veel references in!

"Mashle: Magic and Muscles" is een Japanse manga, geschreven en getekend door Hajime Kōmoto. De serie liep van januari 2020 tot juli 2023 in Shueisha's Weekly Shōnen Jump en is verzameld in 18 tankōbon volumes. De manga volgt de avonturen van Mash Burnedead, een jongeman die geen magie bezit in een wereld waar sociale status bepaald wordt door magische kracht. Ondanks zijn gebrek aan magie, moet Mash een prestigieuze titel van Divine Visionary aan de Easton Magic Academy verdienen om een vredig leven met zijn adoptievader Regro te kunnen leiden. Vastberaden laat hij zien dat spieren het op kunnen nemen tegen magie. De populariteit van de manga leidde tot een anime-adaptatie door A-1 Pictures, die eerst werd uitgezonden van april tot juli 2023, gevolgd door een tweede seizoen van januari tot maart 2024.

Mashle Mangareeks

Seraph of the end

In een post-apocalyptische wereld waar de mensheid bijna volledig is uitgeroeid door een mysterieus virus wordt de wees Yuichiro gebruikt als slaaf door een vampier ras dat de mensheid overgenomen heeft. Yuichiro wilt niets liever dan heel de vampier ras te vernietigen en zijn family te avengen. Een sublieme dark fantasy story dat u meesleept van begin tot het eind.

"Seraph of the End" , is een donkere fantasie manga geschreven door Takaya Kagami en geïllustreerd door Yamato Yamamoto, met storyboards van Daisuke Furuya. De serie speelt zich af in een wereld die ten onder gaat aan een door mensen gecreëerd virus dat de wereldbevolking decimeert en alleen kinderen onder de dertien jaar onaangetast laat. Tijdens deze chaos verschijnen vampieren uit de diepten van de aarde en nemen snel de controle over de wereld over, waarbij ze de overlevende mensen dwingen ondergronds te leven en hun bloed te "doneren".

De hoofdpersoon, Yūichirō Hyakuya, voegt zich bij een eenheid die vampieren uitroeit, vastbesloten om wraak te nemen voor de dood van zijn weesgezin en zijn jeugdvriend Mikaela Hyakuya, die door de vampieren is meegenomen, terug te winnen. De manga begon met publiceren in Shueisha's Jump SQ in september 2012. Er is ook een anime-adaptatie van de serie gemaakt door Wit Studio, uitgezonden in twee delen in 2015. Daarnaast is er een reeks lichte romans die zich concentreren op Yu's bevelhebber, Guren Ichinose. In Noord-Amerika werd de serie gelicenseerd door Viz Media voor Engelstalige publicatie en de anime werd gelicenseerd door Funimation. Tegen oktober 2021 waren er meer dan 13 miljoen exemplaren van de manga in omloop.

Ontdek meer

Tot slot

Het lezen van manga kan je mentale veerkracht en algemeen welzijn aanzienlijk verbeteren. Manga stimuleert je hersenen, bevordert analytisch denken en probleemoplossende vaardigheden. Dit type lezen vergroot niet alleen je woordenschat, wat essentieel is voor academisch succes en dagelijks gebruik, maar versterkt ook je geheugen, wat helpt bij het onthouden en terugroepen van informatie. Bovendien kan het lezen van manga een kalmerende activiteit zijn, wat een vredige uitweg biedt voor degenen die last hebben van angst. Het dient als een uitstekende vorm van escapisme, waardoor je je kunt onderdompelen in diverse werelden en verhalen, waardoor de focus op externe stressfactoren vermindert. Manga biedt een unieke combinatie van visuele en tekstuele vertelling, wat je leeservaring en mentale gezondheid kan verrijken.

homepage