Sisters ook voor jongens…

Sisters ook voor jongens…

Sisters ook voor jongens…

Volgens een onderzoek van het CNL (het Franse Nationaal Centrum voor het Boek) is Sisters de op één na favoriete stripreeks na Kuifje. Deze heerlijke familie stripreeks heeft in Frankrijk maar liefst 7 miljoen exemplaren verkocht en is de meest uitgeleende stripreeks in bibliotheken. Dat zegt toch wel iets.

Volledig geïnspireerd door de dochters van tekenaar William, die ook daadwerkelijk dezelfde namen dragen, Wendy en Marine, is deze stripreeks bijna een spiegel van hun echte leefomgeving. Christophe Cazenove, de scenarioschrijver van vele succesvolle series en momenteel verantwoordelijk voor de nieuwe avonturen van Boule en Bill, heeft zijn expertise op het gebied van humor ingezet om hun ruzies en tedere momenten tot leven te brengen, die resoneren met het leven van alle gezinnen.

De gags die William tekent, zijn geschreven door Cazenove, die natuurlijk weet dat Wendy en Marine echte personen zijn. Daarom moet hij voorzichtig zijn om hen niet in vernederende situaties te brengen. Hoewel Wendy en Marine in werkelijkheid al 28 en 23 jaar oud zijn, gaan ze rustig om met het feit dat ze populaire stripfiguren zijn.

Toen de uitgever voorstelde aan William om wat gags te tekenen op scenario van Cazenove, had hij daar wat moeite mee omdat William tekende in het formaat van Bill Watterson (Calvin and Hobbes) en hij had ook wat moeite met het tekenen van zijn eigen omgeving, dus ging het project eerst niet door. Beetje bij beetje kreeg William plezier in het tekenen van zijn eigen meubels en omgeving, zo precies zelfs dat alles nauwkeurig klopt. Pas toen hij toch een pagina naar Cazenove stuurde, was het hek van de dam en tekende hij in anderhalf jaar tijd drie albums. Toen wisten ze dat het een serie zou worden die zou blijven duren.

Sisters 18, Wat een plaatje

wat een plaatje

Sisters ook voor Brothers!

Sisters is een reeks die meegroeit met de generaties; zelfs moeders geven de strip graag door aan hun dochters. Volgens Cazenove gaat het idee achter de strip over "broederschap" en gaat dit dus verder dan "zusterschap", omdat het niet alleen gaat over meisjesgrappen, die in de minderheid zijn. De strip spreekt ook jongens aan die zich herkennen in de situaties en thema's die worden aangesneden.

Ieder album heeft een thema, en in het laatste album is dat fotografie. Dit laatste album heeft ook een nostalgisch tintje omdat tekenaar William in het echt gaat verhuizen. De Sisters zullen dus in deel 19 in een nieuwe omgeving terechtkomen. Spannend!

Over nostalgie gesproken: Cazenove was vroeger fan van Bollie en Billie en de Mini Mensjes, Clifton, terwijl William meer comics las maar ook Guust. Het was soms moeilijk om die twee stijlen te scheiden, aldus William.

Wij bij Stripweb zijn fan van zijn tekenstijl en kijken uit naar de nieuwe omgeving en gags van Melanie en Wendy.

Sisters