Rollenspel op Netflix

Rollenspel op Netflix

Pierre Lemaître

Pierre Lemaître, een vooraanstaande Franse auteur en scenarist, geboren op 19 april 1951 in Parijs, heeft zowel in het misdaadgenre als daarbuiten een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Zijn vermogen om diepgaande psychologische inzichten te combineren met een krachtige verteltrant heeft hem internationale bekendheid opgeleverd. Lemaître's werken zijn in talloze talen vertaald, waardoor hij een wereldwijd publiek heeft bereikt. Hij is eveneens bekend vanwege zijn bijdragen als scenarist, waarbij hij zijn eigen boeken heeft aangepast voor film, televisie en zelfs stripverhalen.

Ontdek meer

Tot ziens daarboven

Een van zijn meest geprezen werken, "Tot ziens daarboven", vertelt het epische verhaal over de nasleep van de Eerste Wereldoorlog in Frankrijk en werd bekroond met de prestigieuze Prix Goncourt in 2013. Dit verhaal is eveneens succesvol vertaald in een stripverhaal, geïllustreerd door de getalenteerde De Metter, een samenwerking uitgegeven door Scratch. Ook het vervolg hierop " De kleuren van de Brand" is uitgegeven bij dezelfde uitgeverij. Dit jaar kijkt Lauwert uit naar de lancering van de nieuwe reeks "No Body", een project dat reikhalzend wordt verwacht.

Tot ziens daarboven

Brigade Verhoeven

Voor hij debuteerde als schrijver, was Lemaître literatuurdocent. Zijn literaire carrière startte op latere leeftijd met de publicatie van "Travail soigné" in 2006, een roman die commandant Camille Verhoeven introduceerde en Lemaître zowel nationaal als internationaal op de kaart zette. Silvester uitgeverij bracht drie van deze verhalen uit in stripvorm onder de reeksnaam "Brigade Verhoeven", geïllustreerd door Yannick Corboz. Brigade Verhoeven is een driedelige reeks ( er mogen van ons wel nog meer delen volgen...) uitgeven bij Silvester. Strip

De Brigade Verhoeven

Rollenspel

Naast de Verhoeven-serie, heeft Lemaître ook op zichzelf staande romans geschreven, zoals "Rollenspel", die maatschappelijke thema's en de duistere kanten van de menselijke natuur verkennen. Deze roman is onlangs omgezet in een Netflix-serie met Eric Cantona in de hoofdrol, een voormalig internationaal bekende voetballer die zich als acteur heeft weten te onderscheiden, met name in deze serie.

Ontdek meer

Rollenspel op Netflix

"Dérapages", een serie geïnspireerd op het boek "Cadres Noirs" van Pierre Lemaitre, vindt zijn oorsprong in een waargebeurd gijzelingsverhaal. Dit aspect is duidelijk merkbaar gedurende de hele serie, aangezien het de kijkers vanaf het begin tot het einde op het puntje van hun stoel houdt.

Rollenspel: Trailer

Voor liefhebbers van de stripreeks en de Franse taal is de Netflix-serie van "Rollenspel" een absolute aanrader. Wat betreft de verschijning van deel drie van de stripreeks, hoewel een definitieve datum nog moet worden aangekondigd, zijn we ervan overtuigd dat Dark Dragon Books ons niet lang zal laten wachten.

Homepage