"Record of Ragnarok: Het Epische Toernooi Tussen Mensen en Goden"

"Record of Ragnarok: Het Epische Toernooi Tussen Mensen en Goden"

"Record of Ragnarok" is een Japanse mangaserie die draait om een episch toernooi tussen historische figuren en goden uit verschillende mythologieën, met als inzet het voortbestaan van de mensheid. De serie, geschreven door Shinya Umemura en Takumi Fukui en geïllustreerd door Azychika, begon in november 2017 en werd uitgebracht door Coamix in het tijdschrift Monthly Comic Zenon. De manga kreeg ook een animatiebewerking die in juni 2021 op Netflix verscheen en een tweede seizoen in januari 2023. Het verhaal volgt de Raad der Goden die besluit de mensheid uit te roeien, maar de Valkyrie Brunhilde overtuigt hen om een laatste kans te geven door middel van het Ragnarök-toernooi, waarbij de mensheid moet proberen zeven van de dertien wedstrijden tegen de goden te winnen om te overleven. Elk mens wordt bijgestaan door een valkyrie die transformeert in een krachtig wapen, "Volund" genaamd.

Record Ragnarok

Duister Fantasy

Voor de liefhebbers van duistere fantasy avonturen vermengd met intense gevechten en een fascinatie voor mythologische goden, heb ik de perfecte manga aanbeveling. "Record of Ragnarok" is een creatie van het schrijversduo Shinya Umemura en Takumi Fukui, met visuele verbeeldingen van de illustratorgroep Azychika. Deze manga is rauw en meeslepend, waarbij de kunst van Azychika de sombere sfeer prachtig op papier zet – en dat op een indrukwekkend goede manier.

Interessant is dat Azychika niet één persoon is, maar een collectief bestaande uit vier kunstenaars: Aji, Katou, Hara en Fuji. Hoewel ze samenwerken, is hun samenwerking opvallend omdat ze zelden fysiek bij elkaar komen. De meeste van hun werkzaamheden worden op afstand besproken en uitgevoerd. Hun eerste echte ontmoeting vond pas plaats in maart 2023, toen "Record of Ragnarok" al 77 hoofdstukken rijk was.

Record of Ragnarok

Mythologisch Slagveld

In een universum gedomineerd door goden uit alle mythologieën, wordt besloten dat de mensheid moet worden uitgeroeid. De goden hebben hun geduld verloren met de mensheid, die zij niet langer waardig achten om de aarde te bewandelen. Net voordat Zeus de vernietigende klap wil uitdelen, wordt hij tegengehouden door Brunhilde, de oudste van de Valkyries. Zij daagt de goden uit om niet direct tot vernietiging over te gaan, maar om een oude regel te herzien en een toernooi te organiseren. Brunhilde doorzoekt de 7 miljoen jaar geschiedenis van de aarde om 13 waardige kandidaten te vinden die het kunnen opnemen tegen goden zoals Thor, Shiva, Anubis en vele anderen. Zal de mensheid kunnen overleven tegen deze goddelijke wezens, of zijn ze vanaf het begin al gedoemd?

Ontdek meer

Deze manga is een waar spektakel, met grootse gevechten als belangrijkste troef. Ondanks de focus op actie zijn de personages boeiend en intrigerend om te volgen. De serie telt momenteel 10 delen, en het 11e deel staat gepland voor publicatie op 16 juli. Dit is een absolute aanrader voor wie houdt van een epische strijd tussen mens en mythe.

Record of Ragnarok deel 11

Humanity’s greatest heroes battle the gods for the survival of the human race!

Once every millennium, the gods assemble to decide if humanity is worthy of its continued existence or if it should be destroyed! When the verdict is destruction, the final battle between the gods and mortal heroes will decide the survival or extinction of the human race—a battle known as Ragnarok!

At the end of round five, the gods take the lead, with three wins to two. The loss of yet another human hero weighs heavily on Brunhilde. But the Valkyrie still has more cards to play! The gods are making their moves too, as Zeus approaches Buddha and sends him into the Valhalla arena for round six. The carefree enlightened one shocks the crowd with a stunning announcement that tips the tournament on its head. When the dust settles, Buddha faces an old rival, Bishamonten, who is much more than meets the eye…

pre order