Release Lord of the Flies door Aimée De Jongh

Nieuwe Stripbewerking "Lord of the Flies" door Aimée De Jongh Lanceert Wereldwijd op 13 September

Nieuwe Stripbewerking "Lord of the Flies" door Aimée De Jongh Lanceert Wereldwijd op 13 September

Op 13 september zal een baanbrekende stripbewerking van "Lord of the Flies," de klassieke roman van William Golding, wereldwijd worden gelanceerd. Deze bijzondere grafische roman is het werk van de Nederlandse stripmaakster Aimée De Jongh en wordt gepubliceerd door de originele Britse uitgever Faber. Het is de eerste keer dat dit literaire meesterwerk officieel als stripversie verschijnt.

Het project nam een jaar in beslag waarin De Jongh intensief samenwerkte met de uitgever en de familie Golding. De strip volgt het verhaal van een groep jongens die na een vliegtuigcrash op een onbewoond eiland terechtkomen en daar een eigen samenleving opbouwen, wat leidt tot een dramatische strijd om de macht.

Angus Cargill van Faber benadrukt dat De Jongh’s unieke visuele stijl en creatieve interpretatie het tijdloze verhaal van Golding een nieuwe dimensie geven. De vertaalrechten voor deze versie zijn nog beschikbaar, wat de internationale belangstelling voor dit werk kan vergroten.

De persoonlijke connectie van De Jongh met het boek is diepgaand; zij beschrijft de invloed van Golding’s werk op haar als cruciaal in haar ontwikkeling als kunstenaar. Judy Golding Carver, de dochter van de auteur, uit haar enthousiasme over De Jongh's benadering en het visuele leven dat ze aan het verhaal en de personages geeft.

Deze stripbewerking komt te midden van nieuws dat er ook een televisieserie, geschreven door Jack Thorne en geproduceerd door Eleven, in de planning staat voor 2025, wat de blijvende impact en relevantie van Golding's werk benadrukt.

Lord of the Flies