Hanco Kolk brengt een nieuw artbook uit en een nieuwe webshop

Hanco Kolk brengt nieuwe webshop en artbook!

op 1 maart kan op zijn nieuwe webshop een wekelijkse aflevering van S1ngle lezen, prints en originele kunst kopen.

Er komt ook een nieuw artbook uit genaam FREEHAND en dat is natuurlijk iets om naar uit te kijken.

Andere reeksen van Kolk zijn Meccano, Gilles de Geus, Single.

Hanco Kolk

Gilles de Geus

Behalve de complete reeks met kortverhalen en lange verhalen, staan er ook niet eerder in album verschenen kortverhalen, gags en illustraties in. Ronald Grossey verzorgt de rijkelijk geïllustreerde achtergronddossiers. Hanco Kolk hierover: 'Heel mooi, en grondig gedocumenteerd. Sommige dingen wist ik zelf niet eens meer.' Hij schreef onder meer al een boek over Studio Vandersteen en de biografie van Bob De Moor.

Ontdek de stripreeks Gilles de Geus

Single

'Ik las net dat de gelukkige single niet bestaat. Nou, ik zie ook niet veel gelukkige relaties. Maar ik begrijp wel wat er bedoeld wordt hoor. In huis kan ik altijd alles vinden, want ik heb het er zelf neergelegd. Dat is handig, maar ook saai. Ik zou best wel weer iets kwijt willen zijn, dat iets niet op zijn plek ligt omdat iemand het gebruikt heeft zonder het terug te leggen. En dat ik daar dan ruzie over zou kunnen maken.' Singles Nienke, Stella en Fatima werken in hetzelfde stadsziekenhuis. Hun leven draait om kroegen, mannen, werk, loungen en hun pogingen de Ware te vinden. Ze zijn hip en trendy, proberen dapper gelukkig te zijn als single, maar dat valt niet altijd mee. Een buitengewoon actuele en geestige kijk op het leven van jonge singles in de stad.

Ontdek de reeks Siingle

Meccano

Huurmoordenaars zijn ook zzp’ers. Dat wordt nogal eens vergeten. Ook zij moeten vaak de eindjes aan elkaar knopen. Poppy is een huurmoordenares die topkwaliteit levert. Elke missie wordt discreet en schoon uitgevoerd. Het budget wordt tot op de kogel nauwkeurig in de gaten gehouden. Helaas voor Poppy is deze viersterrenmethode langzamerhand uit de mode geraakt. Tegenwoordig moeten moorden in de openbaarheid plaatsvinden, met zoveel mogelijk bloed. Haar opdrachten worden daardoor schaarser en minder lucratief. Met grote tegenzin kleedt ze een klus nog wat aan met tientallen liters varkensbloed, in een poging de opdrachtgever ter wille te zijn. Wanneer dat bedrog aan het licht komt heeft dat grote gevolgen voor alle partijen… Poppy is het derde deel in de befaamde Meccano-reeks van Hanco Kolk. Kolks werk is veelvuldig bekroond, onder andere met de Stripschapprijs en de P. Hans Frankfurtherprijs. Samen met Peter de Wit maakt Kolk de serie S1ngle die dagelijks te lezen is in vele Nederlandse kranten.

Ontdek Meccano, de stripreeks