Expo De Killer

Mini verslag van expositie Jacomon in januari 2024 bij galerij Daniel Maghen te Parijs

Dit is een van de weinige series die Hollywood heeft veroverd. En wie anders dan David Fincher, de regisseur van Fight Club, Zodiac of zelfs Seven om deze donkere thriller te adapteren! Beschouwd als een klassieker in het stripboekgenre, onderscheidt de serie Le Tueur zich zowel door het narratieve talent van Matz als door de grafische virtuositeit van Jacamon. Zijn kennis van montage, zijn beheersing van kleurgebruik en zijn verbluffende grafische effecten zijn allemaal elementen die getuigen van zijn genie.

De nieuwe tentoonstelling gepresenteerd in de Daniel Maghen galerij onthult bijna 150 werken van Luc Jacamon uit verschillende periodes. Enkele zeldzame pagina's uit de eerste albums zullen worden tentoongesteld naast originele platen van de nieuwe serie De Killer- Staatzaken, die voor het eerst worden gepresenteerd, en iconische covers.

De Killer - Staatszaken

Wat een mooi teken- en kleurwerk!

Tientallen prachtige, zeer kleurrijke schilderijen overweldigen je zodra je de mooie expositie in Parijs van De Killer binnenkomt.

Héél wat herkenbare covers en binnenwerk maar ook heel wat illustraties gemaakt speciaal voor deze tentoonstelling maakten deze expo geweldig.

De expositie van Jacomon liep tot 10 februari maar gelukkig kan je de werken nog bezichtigen in de gallerij weliswaar niet meer in de exporuimte.

Voor de geïnteresseerden die er een willen aanschaffen, moet je rekenen op prijzen vanaf 2000 euro tot 8000 euro.

hieronder vind je wat foto's van het mooie tekenwerk van Jacomon.

De Killer