EXPO - Signeerevent Saboteuses 3 - Thomas De Caju

EXPO - Signeerevent Saboteuses 3 - Thomas De Caju

Thomas Du Caju was een van de medewerkers van Merho (Kiekeboe). Na zijn studie plastische kunsten aan Sint-Lucas in Gent, werkte de reclametekenaar Thomas Du Caju ook voor studio's die klassieke of 3D-animatiefilms maakten. Op het gebied van strips werkte hij eerst lang samen met Merho aan zijn humoristische en populaire reeks "Kiekeboe", en later met de studios Vandersteen aan "Suske en Wiske", met name voor de tekeningen van het album "De nachtwachtbrigade" (in 2006). Vanaf 2005 was hij verantwoordelijk voor de illustratie van vier albums van de politieserie "Sabbatini", geschreven door tekenaar Luc Morjaeu voor Mezzanine (een kortstondige Nederlandse dochteronderneming van de uitgeverij Dupuis, waarvan slechts het eerste deel in het Frans vertaald werd onder dit label). Daarna vormde hij een team met filmproducent Jean-Pierre Van Rijkeghem en vertaler Pat van Beirs (een duo bekroond met vele prijzen voor hun romans voor jongeren en hun filmscripts), om de serie "Betty & Dodge" te creëren voor de bekende Vlaamse uitgeverij Standaard Uitgeverij, tussen 2008 en 2012.

In 2014 tekende hij Message in a Bottle op scenario van Verdonck Erik uitgegeven bij Ballon Media

daarna tekende hij een tweeluik op scenario van Van Rijckeghem Jean-Claude 'Littel England' uitgegeven bij Dupuis

daarna ook met Van Rijckeghem Jean-Claude een one shot 349 squadron uitgegeven bij BDmust

Samen met Van Rijckehem Jean-Claude tekende hij een nieuw tweeluik namelijk de Muizen van Leningrad. uitgegeven bij Dupuis.

Met de Brésilaanse scenarist Antunes Wander tekende hij het tweeluik Vleugels van Hoop uitgegeven bij Silvester.

Saboteuses is een reeks bestaande uit tweeluiken en op scenario van Van Rijckeghem Jean-Claude en uitgegeven bij Silvester.

Alle werken van Thomas Du Caju

Uitzonderlijke en exclusieve EXPO

Bijna 30 originele werken van Thomas Du Caju zullen tentoongesteld worden van 8 juni tot en met 08 juli 2024 in onze exporuimte bij Stripweb Kortrijk!

De vernisage van deze expo gebeurt op 8 juni om 11.30 uur met een glaasje en drankje in aanwezigheid van de auteur.

daarop aansluitend om 14.00 uur volgt een signeersessie.

Inschrijven is aangewezen voor dit event. Email sturen naar info@stripweb.be!

Een gelimiteerde catalogus wordt gedrukt en is beschikbaar op de vernisage.

Saboteuses