De laatste Wayne Shelton?

Christian Denayer Kondigt Pensioen Aan...

Het heeft lang geduurd maar dit komt door gezondheidsproblemen van de tekenaar Christiaen Denayer.

We zijn natuurlijk heel gelukkig om het 14 de album uit deze reeks te zien verschijnen in de tweede helft van 2024!

Jean Van Hamme maakte er een explosieve coctail van en een happy End!

Twee grootheden uit de stripwereld die hier terug samen aan het werk zijn vraagt voor suspens. Dit krijgen we ook want het scenario is één en al vuurwerk, actie en adrenaline.

Het album zal Het Goud van Saïgon heten en zal een mix zijn tussen de oorlog in Viëtnam en de zoektocht naar Goud ( Indiana Jones).

Christian Denayer heeft op zijn Facebookpagina aangekondigd dat hij zijn illustere carrière beëindigt na 62 jaar en 75 albums. Hij vierde deze mijlpaal samen met Jean Van Hamme en onthulde zijn aankomende album, Het goud van  Saïgon.

Op 78-jarige leeftijd reflecteert Denayer positief op zijn carrière en zegt: "Ik eindig als een GELUKKIGE TEKENAAR. Dat bestaat echt! Ik mag dan wel eindigen, maar ik verdwijn niet..."

Denayer is een prominente figuur uit de laatste historische generatie auteurs van het Kuifje tijdschrift. Zijn carrière omvat samenwerkingen met bekende figuren zoals Jean Graton aan Michel Vaillant, Paul Cuvelier aan Line, en Tibet aan Rik Ringers.

Hij werd met name ondersteund door Ric Hochet scenarist André-Paul Duchâteau, die schreef voor Denayer's series Yalek (7 albums), Alain Chevallier (17 albums), en De Brokkenmakers (21 albums).

Jean Van Hamme heeft Denayer's carrière significant beïnvloed, vooral met de serie Wayne Shelton. Van Hamme schreef de eerste twee delen en keerde vervolgens terug vanaf het negende deel, met als hoogtepunt het 14e deel, Het goud van e Saïgon, dat op 7 juni uitkomt. Het album gaat over de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Vietnam en de opkomst van de Rode Khmer in Cambodja.

Hoewel dit wellicht Denayer's laatste album is, zal de Wayne Shelton serie waarschijnlijk doorgaan, aangezien grote helden nooit echt met pensioen gaan.

Inschrijven op deze reeks en we kijken alvast om dit laatste album in de verf te zetten want wij zijn ongelofelijk fan van beide heren. Schrijf je in op de reeks en we houden je als eerste op de hoogte.

Wayne Shelton