Bruce J. Hawker komt terug op 19 juni 2024

De nieuwe avonturen van Bruce J.Hawker door Bec!

Het idee om de serie van William Vance, die misschien niet zijn bekendste maar wel een zeer persoonlijke reeks is, voort te zetten, ontstond tijdens een telefoongesprek met zijn zoon met Bex. Dit gesprek leidde tot een voorstel om de series van zijn vader over te nemen, iets wat een grote invloed had gehad op de jeugd van de Bec. Ondanks de uitdagingen - vooral omdat de auteur zich geen expert voelde in maritieme verhalen - besloot hij uiteindelijk toch om Bruce J. Hawker voort te zetten, mede dankzij de enthousiaste reactie van uitgeverij Lombard.

De oorspronkelijke creatie door William Vance was in het verleden al een belangrijke inspiratiebron geweest. Bec had zelfs zijn eerste realistische strip, een album van Bruno Brazil, van Vance in handen gekregen, gevolgd door zijn eerste ontmoeting met Bruce J. Hawker in het tijdschrift Tintin, wat een diepe indruk op hem achterliet.

De hernieuwde serie, getiteld "De Nieuwe Avonturen van Bruce J. Hawker", blijft trouw aan het karakter en de geest van de originele serie, alhoewel de vertelstijl en het tempo gemoderniseerd zijn. Bec heeft zich grondig verdiept in het maritieme thema door films te bekijken en literatuur te lezen, en heeft zich zelfs laten bijstaan door een marine-expert om de authenticiteit van de verhalen te waarborgen.

De tekeningen zijn verzorgd door Carlos Puerta, die bekend staat om zijn zeer realistische en gedetailleerde stijl, passend bij de tijd van zeeschepen en -gevechten. Samen met de vernieuwde verhaallijnen belooft deze reeks een boeiende mix van avontuur en historisch maritiem drama.

Schrijf je in op de reeks en we houden je als eerste op de hoogte

Bruce J.Hawker, de nieuwe avonturen

In dit album is het vrouwelijke personage, de gravin de La Rochefoucauld, qua uiterlijk sterk geïnspireerd op Marina Vlady.

Marina Vlady, geboren in Clichy als dochter van Russische migranten, was een prominente Franse actrice. Ze debuteerde al op elfjarige leeftijd in de film en speelde in de jaren '50 en '60 in diverse Italiaanse en Franse films. Vlady werkte vaak samen met de acteur en regisseur Robert Hossein en was bekend om haar rollen in films zoals "La Princesse de Clèves" en "La ragazza in vetrina". Naast haar filmcarrière heeft Vlady ook opgetreden in toneelstukken en later in haar carrière geschreven. Ze was drie keer getrouwd, waarbij haar derde huwelijk met de Russische dichter Vladimir Vysotski bijzonder opmerkelijk was. Vlady's bijdrage aan de cinema strekt zich uit over verschillende decennia, waarbij ze vaak rollen speelde die krachtige en complexe vrouwenportretten belichtten.

Een zeeslag.... Uiteraard maar niet noodzakelijk!

In de spannende wereld van Bruce J. Hawker, waar avontuur en actie de boventoon voeren, leidt het verhaal onvermijdelijk naar een zeeslag, aangezien de hoofdpersoon een oorlogsschipcommandant is. Deze maritieme strijd is een natuurlijk gevolg van de plot, maar niet essentieel voor het verhaal. Fans kunnen echter een belangrijke verandering verwachten in het volgende deel van de serie.

Het tweede deel zal zich voornamelijk op het land afspelen, waardoor het avontuur zich verplaatst van de vertrouwde zee naar nieuwe, onbekende gebieden. Dit verschuift de focus van zeeslagen naar avonturen op het land, wat een verfrissende wending geeft aan de saga van Bruce J. Hawker. Hoewel de serie bekend staat om zijn maritieme verhalen, toont dit nieuwe deel de veelzijdigheid van Hawkers wereld met een focus op rauw en ongefilterd avontuur. De mix van zee- en landavonturen belooft een boeiende combinatie te zijn die zowel zal verrassen als aanspreken.

Nieuw Avontuur, nieuwe personages...

Bec kon alleen elementen gebruiken uit het allereerste begin van de serie, aangezien André-Paul Duchâteau vanaf het tweede deel het scenario overnam. Om redenen van auteursrechten was het voor BEC niet mogelijk om personages of plotelementen te gebruiken die Duchâteau had toegevoegd. Daarom kon hij niet direct voortbouwen op de oorspronkelijke reeks als een echte vervolgserie. Dit is ook de reden waarom de uitgever heeft gekozen voor de titel "De Nieuwe Avonturen", wat goed aansluit bij de ware aard van dit project.

Wij kijken in ieder geval uit naar dit nieuwe tweeluik van Bruce J Hawker en zijn blij dat we met het verschijnen van dit album een exclusieve ex libris kunnen aanbieden aan onze stripweb klanten.

gelilimiteerd op slechts 150 ex met drukstempel, bekijk nu al de vele previews

Schrijf je in op de reeks en je krijgt als eerste nieuws bij het verschijnen van het album op 19 juni!

Bruce J. Hawker