2 exposities over Morris

Morris zou op 1 december 2023 100 jaar geworden zijn!

100 originele werken te zien bij Huberty & Breyne

Pastry cotton candy cupcake pastry bonbon topping caramels jujubes halvah. Fruitcake donut halvah soufflé danish muffin pie. Tootsie roll tootsie roll jelly beans jujubes. Pie marzipan chocolate cake topping danish soufflé jelly-o toffee. Oat cake gummies brownie oat cake chocolate bar lemon drops cake tootsie roll cake. Macaroon carrot cake gummies fruitcake fruitcake danish dragée gummi bears. Cake chocolate cake topping candy toffee. Tart jelly-o carrot cake bonbon. Macaroon jelly oat cake pudding. Chocolate candy bonbon toffee macaroon. Cotton candy chupa chups gummi bears. Muffin apple pie chocolate tart.

Ter ere van de 100e verjaardag van Morris, de schepper van Lucky Luke, presenteert Huberty & Breyne een unieke retrospectieve tentoonstelling. Deze bijzondere gebeurtenis vindt deze winter plaats in Brussel, van 1 december 2023 tot en met 27 januari 2024, ter viering van de eeuwige nalatenschap van Morris, de getalenteerde Belgische auteur van het iconische stripverhaal Lucky Luke.

De galerie onthult een niet-commerciële tentoonstelling met 100 gesigneerde illustraties en tekeningen van de kunstenaar. De zorgvuldige selectie omvat 15 originele covers die tot op heden binnen de familiekring zijn bewaard gebleven. Deze museale erfgoedtentoonstelling werpt een uniek licht op de evolutie van Morris' tekenkunst en benadrukt de ongereptheid van zijn oeuvre.

Voor een diepere onderdompeling in de wereld van de kunstenaar zijn er gratis leesmogelijkheden beschikbaar in een speciaal ingerichte leesruimte, met boeken die zijn toegewijd aan zijn creaties. Gedurende de tentoonstelling worden er signeersessies, lezingen, workshops en rondleidingen georganiseerd om het publiek een interactieve ervaring te bieden.

Ter gelegenheid van dit evenement brengt de galerie een tentoonstellingscatalogus uit, evenals een boek met niet eerder gepubliceerde schetsen van Lucky Luke.

OPENING

Donderdag 30 november 2023, van 18u tot 21u

TENTOONSTELLING

Van vrijdag 1 december 2023 tot zaterdag 27 januari 2024

Ontdek meer

Morris Lucky Luke 100 jaar

Lucky Luke 100 jaar te Kortrijk

In het jaar 2023 zou Morris, de befaamde tekenaar en bedenker van de iconische stripfiguur Lucky Luke, zijn 100e verjaardag hebben gevierd. Geboren als Maurice De Bevere in 1923 te Kortrijk, legde hij zijn artistieke nalatenschap vast tot zijn overlijden in 2001 in Brussel.

Van zaterdag 2 tot zondag 17 december, uitsluitend op zaterdag en zondag tussen 11:00 en 17:00 uur, organiseert GidsenPlus de tentoonstelling 'Morris 100: Vader van Lucky Luke' in de Gotische Zaal van het stadhuis. De expo belicht Maurice De Bevere met foto's en getuigenissen, toont werken van grafische kunstenaars die zich hebben laten inspireren door Morris, en presenteert een uitgebreide verzameling Lucky Luke covers, affiches en gadgets. Rondom de tentoonstelling worden diverse activiteiten georganiseerd voor zowel jonge als volwassen creatievelingen. GidsenPlus vzw ontvangt voor deze tentoonstelling steun en medewerking van Stad Kortrijk, Standaard Uitgeverij en Stripfestival Middelkerke.

Voor geïnteresseerden die de tentoonstelling met een gids willen verkennen, is een rondleiding op weekdagen mogelijk op aanvraag via: info@gidsenplus.be.

Ontdek meer