West Fantasy en De Wereld van Aquilon, hoe zit het nu?

De Wereld van Aquilon

Istin blijft aan het hoofd staan van de reeksen uit de wereld van Aquilon en gaat samen met een groot aantal tekenaars naar Oxymore ( Eigenaar is de oprichter van Soleil waar Istin zijn carrière begon) om daar aan nieuwe series te werken. De impact hiervan op de bestaande reeksen blijft beperkt. Sinds de lancering van de serie Elfen in 2013 is er een uitgebreide wereld ontstaan. Meer dan tien jaar later was er behoefte aan iemand die Istin kon ondersteunen om fouten in het schrijven van de scenario's te voorkomen, gezien de wereld van Aquilon steeds blijft groeien.

Spin-offs

Naast Dwergen, Elfen, Orks & Goblins, en Magiërs is er recentelijk inspiratie opgedaan uit Afrika voor Ogon. We kunnen nog het volgende verwachten:

1. Ogon, waarvan de eerste cyclus van vier delen, die elk afzonderlijk te lezen zijn, is afgerond en een nieuwe cyclus zal volgen. De eerste twee delen zijn al vertaald bij Daedalus.

2. De oorlogen van Arran, waarvan drie delen van de geplande zes zijn uitgebracht. Hierin zien we confrontaties tussen Elfen, Dwergen, Orks & Goblins en Magiërs. Nog te vertalen

3. De landen van Ynuma, die een Aziatische inslag zullen krijgen met Samurai's en shoguns, gekoppeld aan de wereld van Aquilon. Nog niet gepubliceerd in het Frans.

Les guerres d'Arran

Patent op de covers

De covers van de series uit de wereld van Aquilon zijn zeer herkenbaar. Istin is trots op deze formule, die hij ook toepast op andere series zoals Conquests. Zijn nieuwe reeks bij een andere uitgever vertoont opvallende gelijkenissen met de wereld van Aquilon, een bewuste keuze. Aangezien het patent op dit idee bij hem ligt, kan hij dit zonder zorgen verder ontwikkelen zonder problemen met zijn huidige uitgever Soleil.

Elfen

West Fantasy

Dezelfde formule voor de covers wordt ook toegepast bij West Fantasy, een nieuwe stripreeks bij uitgeverij Oxymore van Mourad Boudjellal. Het concept is gebaseerd op het vermengen van spaghettiwesterns met fantasy, inclusief dwergen en orks. De verhalen spelen zich af in het wilde westen in de jaren 1860, bevolkt met tal van nieuwe wezens.

Het hoofdpersonage, Kendal Jones, is een intimiderende premiejager met de hoed van Clint Eastwood uit de film "The Good, the Bad and the Ugly". In eerste instantie zullen er vijf delen verschijnen die elkaar snel zullen opvolgen, namelijk één per kwartaal. Het open einde van het laatste deel, dat bijna voltooid is, suggereert dat de volgende cyclus ons naar Mexico zal brengen.

De teerling is geworpen: Istin zal, samen met vele tekenaars die aan de reeksen Dwergen en Elfen hebben gewerkt, nieuwe horizonten verkennen, wat veelbelovend is voor de lezers. We kunnen uitkijken naar veel nieuwe conceptreeksen. Het blijft spannend wie dit allemaal zal vertalen. Hieronder vind je ondertussen wat previews om kennis te maken. Wil je niet wachten tot de vertaling dan klik op onderstaande link en de strip komt op 20 maart naar je toe...

West Fantasy