Thorgal - Saga en daarna een nieuwe reeks Ijslander!

Corentin Rouge blijft na Thorgal in het hoge Noorden

Het avontuur speelt zich af na de terugkeer van Thorgal in zijn familie van het land van Qâ.

Corentin Rouge is zeker geen onbekende en zijn talent werd reeds meerdere malen erkend. Vooral zijn indrukwekkende prestatie in het XIII Mystery album Calvin Wax werd door velen opgemerkt.

Maar wist je dat Corentin de zoon is van… ja, inderdaad, Michel Rouge, die we natuurlijk kennen van zijn bijdragen aan de reeksen Marshall Blueberry en Comanche. Hij tekende ook De Hemelsluizen, De Koningstrijders, Simon de Samaritaan en het prachtige Gunfighter, waarvan we nog steeds op een vervolg wachten… Ook in de strip Go West Young Men verzorgde hij enkele pagina's.

De invloed op Corentin Rouge was natuurlijk onmiskenbaar en hij groeide op met Thorgal. Al vanaf zijn vijfde tekende hij de strips die zijn vader illustreerde, zoals Comanche… Maar zijn voorkeur ging tot zijn 15e jaar eerder uit naar Robbedoes, Guust en Lucky Luke…

Thorgal-Saga Wendigo

corentin rouge

Realistische Stijl

Corentin besloot om zijn eerste stappen niet in het westerngenre te zetten, maar eerder over te schakelen naar een realistische tekenstijl.

Zijn eerste reeks Milan (ook bij ons vertaald door Medusa) getuigt van zijn zeer realistische stijl. Daarna volgde Rio (4 delen uitgegeven door Glénat) op scenario van Garcia en het zeer mooie Juarez op scenario van Nathalie Sergeef (uitgegeven door Medusa).

De laatste twee verhalen spelen zich af in Brazilië en Mexico. Daarna tekende hij Sangoma (uitgegeven door DDB) op scenario van Férey. Dit laatste verhaal speelt zich af in Zuid-Afrika.

Zijn eerste reeks Milan ( ook bij ons vertaald bij Medusa ) getuigd van zijn zeer realistische stijl. Daarna volgde Rio ( 4 delen uitgegeven bij Glénat) op scenario van Garcia en het zeer mooie Juarez op scenario van Nathalie Sergeef ( uitgegeven bij Medusa ).

De laatste twee verhalen speelden zich af in Brazilië en Mexico. Daarna tekende hij Sangoma ( uitgegeven bij DDB) en dit op scenario van Férey. Dit laatste verhaal speelt zich af in Zuid-Afrika.

Milan K

Juarez

Juarez, Mexicaanse grensstad, met torenhoge criminaliteitscijfers en een alom heersende straffeloosheid, één van de gevaarlijkste steden ter wereld. Sinds 1993 zijn er bijna 400 vrouwenlijken gevonden en zijn er bovendien nog eens meer dan 2000 als vermist opgegeven. Gaël Garcia Morales is naar Juarez gekomen op zoek naar zijn zus die sinds kort vermist wordt. Enkele maanden voor haar verdwijning was ze lid geworden van Esperanza, een vereniging die actie voert tegen de drugsdealers en corrupte agenten en daarbij tracht om een licht te werpen op de talloze verdwijningen van jonge vrouwen. Gael zal zich in het hol van de leeuw moeten begeven om een spoor te vinden dat naar z'n zus kan leiden. Maar in Juarez houdt men niet van pottenkijkers ...

Juarez

Sangoma

Zuid-Afrika vandaag. Veel wolken vertroebelen de dromen van de Rainbow Nation en de beloften van een rechtvaardige en egalitaire samenleving zijn verloren gegaan op de in de Great Plains. Simpel gezegd, de zwarten zwoegden altijd in dienst van de blanken en ellende heerst in het hart van de Townships. Een vonk en het is de explosie: rellen, geweld, politieke manipulaties en oude overtuigingen accentueren het dagelijks leven. Het is in deze sfeer dat Trane Shepperd optreedt, een luidruchtige politieluitenant, verleider en liefhebber van mooie auto's. Dit weerhoudt hem er niet van gewetensvol te zijn en zijn best te doen om de draden van zijn onderzoek te ontrafelen. Daar werd hij naar de plaats van een moord op een wijnmakerij geroepen. Een onduidelijke affaire waar niemand de hele waarheid lijkt te vertellen, Eva Pienaar, in de eerste plaats de dochter van de baas... Caryl Férey keert terug naar strips en zijn eerste liefde met Sangoma, een huiveringwekkende en ultra-gewelddadige thriller. Zoals gebruikelijk gebruikte de schrijver-reiziger zijn fijne kennis die hij had opgedaan tijdens lange verblijven in een regio - hier na Mandela Zuid-Afrika - om een ​​thrillerplot ook te voorzien van een veelvoud aan informatielagen die relevant zijn voor gewone stervelingen. Ja, de toon is hard en de acties grenzen aan ondraaglijk, maar alles klinkt waar en opwindend. De scenarioschrijver animeert een solide cast bevolkt door zeer goed gedefinieerde protagonisten en hij beschrijft op intelligente wijze een complex en moeilijk sociaal-economisch kader. Het zijn geen simpele 'papieren acteurs', hun persoonlijkheden en hun diepgaande psychologie brengen echte diepte in het verhaal. Verschillende schokkende onthullingen en een afgemeten dosis van honderd procent adrenaline-actiescènes eindigen in deze aangrijpende en verstikkende lezing. Met zijn tekenpincelen doet Corentin Rouge uitstekend werk. Een traditioneel realistische lijn die soms doet denken aan Jean Giraud, gekoppeld aan een strakke snede, het resultaat is opgewassen tegen de uitdagingen. De ontwerper had ook plezier met enkele zeer indrukwekkende grote composities van dubbele pagina's. Enige minpuntje, de algemene sfeer blijft generiek en mist een beetje gevoel. De bijzondere energie en unieke kleuren van het donkere continent worstelen om een ​​cinematografisch fineer te doorbreken dat praktisch in Hollywood is gemaakt. Met een verhaallijn die gewoonlijk is voorbehouden aan de meest gemartelde Noordse misdaadromans, presenteren Férey en Rouge een extreme versie van Zuid-Afrika die zelden naar voren wordt gebracht. Rijk, bloederig en gespannen, Sangoma zal niemand onverschillig laten.

Sangoma

Rio

Pastry cotton candy cupcake pastry bonbon topping caramels jujubes halvah. Fruitcake donut halvah soufflé danish muffin pie. Tootsie roll tootsie roll jelly beans jujubes. Pie marzipan chocolate cake topping danish soufflé jelly-o toffee. Oat cake gummies brownie oat cake chocolate bar lemon drops cake tootsie roll cake. Macaroon carrot cake gummies fruitcake fruitcake danish dragée gummi bears. Cake chocolate cake topping candy toffee. Tart jelly-o carrot cake bonbon. Macaroon jelly oat cake pudding. Chocolate candy bonbon toffee macaroon. Cotton candy chupa chups gummi bears. Muffin apple pie chocolate tart.

Rio de stripreeks

Ijslander, nieuwe reeks in drie delen

Pastry cotton candy cupcake pastry bonbon topping caramels jujubes halvah. Fruitcake donut halvah soufflé danish muffin pie. Tootsie roll tootsie roll jelly beans jujubes. Pie marzipan chocolate cake topping danish soufflé jelly-o toffee. Oat cake gummies brownie oat cake chocolate bar lemon drops cake tootsie roll cake. Macaroon carrot cake gummies fruitcake fruitcake danish dragée gummi bears. Cake chocolate cake topping candy toffee. Tart jelly-o carrot cake bonbon. Macaroon jelly oat cake pudding. Chocolate candy bonbon toffee macaroon. Cotton candy chupa chups gummi bears. Muffin apple pie chocolate tart.

Met Thorgal slaat hij een volledige andere weg in, gelukkig zijn de protagonisten in dit verhaal vrij nieuw waardoor er minder opzoekingswerk aan te pas kwam en dus meer vrijheid.

De stijl blijft realistisch maar met meer marge. Gezien de tekenstijl het toelaat werden de covers van dit album en het luxe album die verschijnt geschilderd op doek net zoals Rosinski dit deed.

Scenarist Duval schreef het scenario en voor de lezers in het goed om weten dat dit avontuur zich afspeelt in de terugkeer van Thorgal en zijn familie van het land van Qâ.

Laat nu ook Duval de scenarist zijn van zijn album XIII mystery Calvin Wax. Corentin tekent het album na ontvangen van het hele scenario en ditmaal was het nogal lijvig, het album bevat 120 pagina’s.

Nu dit avontuur af start er een nieuwe reeks “Islander” op scenario van Férey waarmee hij ook Sangoma tekende.

Het zal een drieluik worden die zich afspeelt uiteraard in IJsland en betreft een visie over de nabije toekomst…

Iets om naar uit te kijken dus…

Homepage