Slot van Samber aangekondigd voor 2026

Slot van Samber aangekondigd voor 2026

De reeks die startte indertijd in de collectie Prestige bij Glénat die indertijd enkel hardcovers uitbracht was een opvallertje.

Deze spring sprong er op alle vlakken uit, tekenstijl ( deze hadden we van Yslaire niet gewend vermits we hem kenden van Frommetje en Viola ), kleur en thema waren ook nieuw.

Deel verscheen in 1986 en nu 40 jaar later voor de gelukkigen die dit mogen meemaken krijgen we eindelijk het slot van deze reeks.

Yslaire kondigde het slotdeel aan voor 2026!

Het laatste album nummer 8 dateert ook al weer van 2018.

Juffrouw Baudelaire

Yslaire zat ondertussen wel niet stil en bezorgde ons het mooie Juffrouw Baudelaire waarbij er een exclusieve stripweb versie van bestaat.

De reeks zelf kreeg een spin-off die getekend werd door Jean Bastide, Vincent Mézil en Marc-Antoine Boidin deze laatste tekent ook de stripreeks Legio Patria Nostra die momenteel bij Daedalus verschijnt.

De scenario’s blijven verzorgd door Yslaire.

Samber

De oorlog van de Sambers: Hugo & Iris

De oorlog van de Sambers is een serie van liefdesromans waarvan de voornaamste het verhaal van Bernard en Julie vertelt. Vandaag gaat de reeks verder met het verhaal van hun ouders, Hugo en Iris.

Hugo & Iris

De oorlog van de Sambers: Werner en Charlotte

Deze tweede cyclus van drie delen klimt een tak hoger in de stamboom van de vervloekte familie van de Sambers en belicht de duistere omstandigheden die voorafgingen aan de geboorte van Maxime-Augustin, de vader van Hugo. Ze werpen een nieuw licht op de oorsprong van de waanzin die Hugo en al zijn afstammelingen heeft getroffen. Wenen, winter 1768. Charlotte is er het hart van in. Ze is ervan overtuigd dat haar eigen moeder de weesjongen met de rode ogen, Werner von Gotha, heeft verleid. Verteerd door verdriet besluit ze in het klooster te treden. Werner is op zijn beurt gekwetst en vol ongeloof over zo’n verdorvenheid. Hij geselt zichzelf tot bloedens toe voor het beeld van de maagd Maria ... De winter doet ook zijn intrede in de harten van de twee tieners ... Het langverwachte einde van deze cyclus in de familiesaga van de Sambers!

Werner & Charlotte

De oorlog van de Sambers: Maxime en Constance

Pastry cotton candy cupcake pastry bonbon topping caramels jujubes halvah. Fruitcake donut halvah soufflé danish muffin pie. Tootsie roll tootsie roll jelly beans jujubes. Pie marzipan chocolate cake topping danish soufflé jelly-o toffee. Oat cake gummies brownie oat cake chocolate bar lemon drops cake tootsie roll cake. Macaroon carrot cake gummies fruitcake fruitcake danish dragée gummi bears. Cake chocolate cake topping candy toffee. Tart jelly-o carrot cake bonbon. Macaroon jelly oat cake pudding. Chocolate candy bonbon toffee macaroon. Cotton candy chupa chups gummi bears. Muffin apple pie chocolate tart.

Maxime & Constance