Signeersessie Yves Swolfs

Swolfs, de Rockende stripauteur!

Yves Swolfs is een stripheld op zich! Een lonesome rider in de maistream stripwereld. Hij doet zijn gedacht, blijft zijn eigen principes trouw en laat zich niet beïnvloeden door trends.

Klasse in deze wereld om het na al die tijd nog steeds vol te houden en hetzelfde niveau te houden.

Weinig striptekenaars slagen erin om gedurende hun ganse carriere hun eigen stijl en ideeën verder te ontwikkelen en erin slagen om steeds populair ( om niet te zeggen succesvoller ) te blijven.

Yves Swolfs doet ons het genoegen om naar de grootste stripwinkel van Vlaanderen te komen om zijn laatste strip Lonesome te signeren.

Hierbij een summier overzicht van de man zijn werk.

Durango

Yves Swolfs volgt de lessen van Claude Renard aan het R-atelier van het Sint-Lucas Instituut in Brussel. In 1978 publiceert hij zijn eerste verhaal in het tweede volume van de "Neuvième Rêve", een reeks collectieve albums van studenten van het atelier.

Naast het maken van stripverhalen speelt Yves Swolfs gitaar in Lazare, een rockgroep die enig succes kent in België ook zijn echtgenote speelt mee in de band. De muziek is vergelijkbaar met Van Halen.

1980 - Hij begint met het tekenen van "Sterven als een hond in de sneeuw", het eerste Amerikaanse avontuur van Durango, een eenzame cowboy in de stijl van spaghettiwesterns.

Deze stripreeks lanceerde zijn laatste album in 2021 dus toch méér dan 40 jaar aanwezig in het striplandschap wat geen sinecure is.

De laatste albums werden respectievelijk getekend door Girod en Iko.

Durango

Dampierre

1987 - Verandering van register. In dat jaar, terwijl hij Durango blijft voortzetten, dat een echt succes kent, probeert Swolfs zich voor het tijdschrift Vécu uitgegeven door Glénat die de bedoeling had om historische stripverhalen te promoten. Daar lanceert hij zijn nieuwe held, Dampierre, te midden van de Vendée-oorlogen en de Franse revolutie. Twee delen later geeft hij het tekenwerk ervan over aan een van zijn landgenoten, Eric die het dan na het derde deel opnieuw doorgeeft aan Pierre Legein die het dan ook volledig afwerkt.

Inhoud :

Terwijl de Revolutie triomfeert in Parijs, verzet het volk in de Vendée zich tegen de revolutionaire idealen die "het vertrappen" van gebruiken en religieuze tradities betekenen. Dampierre, een jongeman met buitengewone ambitie, aanschouwt de broederstrijd tussen "de blauwen" en "de witten". Ongevoelig voor idealen, ongevoelig voor gevoelens, zet hij zijn onweerstaanbare opmars voort, niet zonder enkele verliezen te lijden en enkele littekens te verdienen... Swolfs' tekeningen vergezellen perfect een nauwkeurig gedocumenteerd en meeslepend scenario.

Dampierre

De Prins van de Nacht

1994 - Nieuwe mutatie, Swolfs verlaat Durango tijdelijk voor een fantastische serie, De Prins van de nacht waar hij zijn eigen zin kan doen met een interpretatie van Dracula… De reeks is ondertussen 30 jaar oud en nog steeds te verkrijgen en nog steeds populair bij het strippubliek jong en oud.

De laatste nummers werden getekend door Montaigne ( Het derde Testament, Julius )

De Prins van de Nacht

Black Hills

In 1999 schrijf hij het eerste deel van wat een vierdelige westernreeks moet worden voor tekenaar Marc- Renier namelijk Black Hills.

Inhoud:

Armand Lebon is een fotograaf. In deze late 19e eeuw heeft hij zijn geboorteland Frankrijk verlaten om een cultuur vast te leggen die op het punt staat uit te sterven, die van de indianen. Samen met Lewis Kayne, een man die bevriend was geraakt met de Sioux, zal hij de tragische realiteit ontdekken van een volk dat op sterven ligt en gedoemd is tot uitroeiing. Hij zal alleen staan tegenover zijn lot en alles in het werk stellen om degene te wreken die een vriend was geworden.

Ontdek meer

VLAD ( Swolfs en Sciencefiction )

In mei 2000 bedenkt hij de avonturen van "Vlad" met Griffo als tekenaar. Een SF reeks die hem buiten zijn comfort zone brengt maar die toch het nodige succes kent.

Inhoud:

XXIe eeuw. Om aanspraak te maken op een erfenis, moet Vlad, een voormalige kapitein van het Russische leger zonder werk, koste wat kost zijn tweelingbroer Igor terugvinden. Maar Igor is verdwenen met een dossier dat door velen wordt begeerd en dat het leven heeft gekost aan de leider van het Kremlin... Op de sporen van deze broer met wie hij alles gemeen heeft, zal Vlad worden meegesleept in een adembenemende race om een infernaal mechanisme tegen te houden dat al in werking is getreden en dat tot doel heeft het mondiale evenwicht te verstoren... Een politiek-fictieve saga, verrassend niet zo ver verwijderd van onze realiteit...

Vlad

James Healer

In 2002 keert hij terug naar de western strip maar dan in een actueel daglicht. James Healer is getekend door Di Vita die de nevenreeks Kris van Valnor opstartte maar na deel 5 stopzette. Zijn laatste activiteit in de stripwereld is een TEX WILLER album.

Inhoud :

Geadopteerd door Indianen, bezit James Healer verbazingwekkende mediumcapaciteiten die hij inzet voor de FBI.

In 1969 verscheen de Indiase genezer Eagle Glance in een droom aan zijn leerling en onthulde dat zijn ziel een toevlucht had gevonden in het lichaam van een baby, de eerste die hij bij zijn ontwaken zou tegenkomen. Tot zijn grote verbazing vond de nieuwe sjamaan de huilende zuigeling in een auto naast de lijken van een paar "bleekgezichten" die op brute wijze waren vermoord! Een medaillon wees op het kind als zijnde James Healer. Wat betreft zijn vermeende ouders, zij hadden geen identificatiedocumenten bij zich. Aangezien niemand hem opeiste, werd James opgevoed door de Shoshones. Al snel vertoonde de jonge blanke man een helderziende gave, dezelfde als die van Eagle Glance... Tegenwoordig is James Healer detective. Hij werkt samen met lokale politieagenten en zelfs met de FBI, waarvan de agenten zijn vermogen om de meest onoplosbare zaken op te lossen niet altijd waarderen. James' obsessie is echter om zijn eigen raadsel op te lossen. Maar door dossiers te raadplegen die dateren uit de tijd van zijn geboorte, heropent hij ook zaken die zonder resultaat waren gesloten en gerelateerd zijn aan tegenstanders van de Vietnamoorlog...

James Healer

Legende ( Swolfs en Fantasie )

In 2003 startte hij een eigen stripreeks op in de fantasie genre die zich afspeelt rond de middeleeuwen.

Opgestart door ook een legende in de stripwereld Uitgeverij Talent die een bijzonder goede neus had voor topstrips en nu verder opgepikt door Daedalus.

Legende is een reeks die het zeer goed doet en die bij uitgeverij Daedalus en nu recent ook uitgebracht werd in softcover en zelfs zwart wit uitgaven voor de echte stripverzamelaars.

Deze reeks loopt nog altijd en is vanaf deel 7 overgenomen door Collignon Stéphane die bij ons nog niet zoveel strips vertaald wist te krijgen.

Legende telt ondertussen al 11 albums in het Frans.

Inhoud:

Alles speelt zich af in de Middeleeuwen. Matthias le Sec, hongerig naar macht, liet zijn broer en diens familie uitroeien. Zonder zijn medeweten redt een dienstmeid op het nippertje een baby: de erfgenaam van de vermoorde koning. Om zijn leven te redden, laat ze hem achter in het bos bij een wolfsman omringd door een horde, die het kind zal opvoeden als zijn eigen kind. Natuurlijk zal het hele leger van Matthias naar hem op zoek gaan, en het is het verhaal van dit jonge kind, zoon van de koning, dat in het geheim leeft om zijn leven te beschermen, dat hij zelf vele jaren later zal vertellen. Want, eenmaal de Zwervende Ridder geworden, een legendarisch personage, is zijn epische reis een van de meest mysterieuze.

Legende

Lonesome ( Swolfs back to his roots, de western )

Zijn liefde voor de Western zit hem in de genen en in 2017 keert hij terug langs de grote poort met een kanjer van een nieuwe westernreeks genoemd Lonesome.

Duidelijk een wereld waarin Swolfs zich goed voelt, de eenzame held op zoek naar…

Inhoud:

Terwijl aan beide zijden van de grens tussen Kansas en Missouri slavenhouders en abolitionisten raids uitvoeren, schiet een enkele man drie anderen neer. Deze pistolenmannen dienden Markham, een predikant die de bevolking opzweept om zich bij de zaak van het Noorden aan te sluiten en die van de gelegenheid gebruik maakt om zondaars op gruwelijke wijze te straffen. De eenling jaagt op hem, en dit hinderlaag betekent dat hij dichterbij komt.

Het vierde en laatste deel verschijnt in mei 2024!

Lonesome

Durango ( and the story continues.... Yiehaaaaa!!!! )

Ondertussen zit Yves Swolfs niet stil en blaast hij de stripreeks Durango nieuw leven met de Jeugd van Durango te vertellen. Tekenaar van dienst is hier Surzhenko en dat is niet de minste gezien hij de mee instond voor de tekeningen in de nevenreeksen van Thorgal.

Inhoud:

Texas, 1886. De oorlog is uitgebroken tussen de Wesbury's, indiaanse mestiezen die proberen te integreren, en de blanke veehouders van de Warren- en Belvins-families. Echter, ze weten niet dat er een vierde speler achter de schermen aan de touwtjes trekt. Alleen de jonge Durango kent de identiteit van deze buitenstaander, die van plan is maximaal te profiteren van deze uiterst gespannen situatie. In dienst genomen als leerling door de eigenaar van de grootste ranch in de regio, wordt hij gedwongen deel te nemen aan deze confrontaties en raakt hij verstrikt in een spiraal van geweld die nog maar net is begonnen.

Durango, de jonge jaren

Signeersessie Yves Swolfs

Pastry cotton candy cupcake pastry bonbon topping caramels jujubes halvah. Fruitcake donut halvah soufflé danish muffin pie. Tootsie roll tootsie roll jelly beans jujubes. Pie marzipan chocolate cake topping danish soufflé jelly-o toffee. Oat cake gummies brownie oat cake chocolate bar lemon drops cake tootsie roll cake. Macaroon carrot cake gummies fruitcake fruitcake danish dragée gummi bears. Cake chocolate cake topping candy toffee. Tart jelly-o carrot cake bonbon. Macaroon jelly oat cake pudding. Chocolate candy bonbon toffee macaroon. Cotton candy chupa chups gummi bears. Muffin apple pie chocolate tart.

Yves Swolfs komt zijn nieuwste strip Lonesome signeren op Zaterdag 01 juni om 14.00 uur.

Inschrijven beperkt en verplicht via mail naar info@stripweb.be.

VIP leden krijgen voorrang.

Opgepast slechts 25 tickets!!!!!

Adres van het gebeuren is Stripweb Kortrijk Pottelberg Engelse Wandeling 2B Kortrijk.

Homepage