Séance de Dédicace Peter Nuyten

Signeersessie Peter Nuytten

Peter Nuyten studeerde grafisch ontwerp tussen 1988 en 1992, waarna hij een zelfstandige ontwerper werd. In de jaren '90 was hij lid van Studio Iris in Nijmegen en publiceerde hij zijn strip "Arak" in het kleine tijdschrift van dezelfde naam van de studio. Hij voerde illustratieopdrachten uit voor educatieve boeken, kinderboeken en onderwerpen gerelateerd aan geschiedenis. Hij was lid van Studio Jan Kruis vanaf het begin in 1999, waar hij werkte aan de strip "Jan, Jans en de Kinderen" voor het tijdschrift Libelle. Toen de studio in 2007 sloot, bleef hij werken aan de strip als freelance inker. Het eerste album van zijn historische reeks "Auguria" werd in 2010 uitgegeven door Silvester.  (©lambieknet ) Daarna werd de reeks opnieuw uitgegeven door Arboris en is nog steeds te verkrijgen.

Bekijk de stripreeks

Apache Junction

Met Apache Junction creëert Peter Nuyten een klassieke western die ons meer dan eens deed denken aan de vroegere albums van Blueberry. De aanwezigheid van Apache-indianen is daar uiteraard niet vreemd aan. Ook de tekenstijl doet geregeld denken aan die van Jean Giraud, zij het dan wat cleaner. We vinden deze tekenstijl overigens prima passen bij een western. Puntje van kritiek is misschien dat de beplantingen op verre achtergronden iets te summier zijn. Roy Clinton heeft dan weer een echte karakterkop gekregen. Na de optredens van Clint Eastwood werd dit echt wel een absolute vereiste... We love it.

Qua scenario bevat deze strip ups and downs. Vooral het tempo ligt bij momenten wat te laag. Verder zorgt de vergelijking met Blueberry er voor dat Apache Junction niet echt origineel overkomt. Laat dit de lezer echter niet tegenhouden, want hoewel geen topper vinden we dit toch een meer dan verdienstelijke poging om een klassieke western te creëren. Het nawoord bevat leuke informatie voor de westernliefhebbers en biedt een dikke meerwaarde aan het album. (Bron SSZ)

Ontdek meer

Metro 2033

In 2020 brengt hij de strip Metro uit die zijn tekentalent ten volle tot zijn recht doet komen. Metro 2033 is een verstripping van de post-apocalyptische romantrilogie van de in Moskou geboren Dmitry Glukovsky. Metrostations in Moskou zijn nu de woonplaats van mensen die een verwoestende atoomoorlog hebben overleefd. De grote stations zijn geëvolueerd naar ondergrondse gemeenschappen waar de oorlog nog niet is uitgewoed. Boven de grond waagt zich niemand, daar is het gevaar nog groter. Het wemelt er van gemuteerden: een soort hybride van mensen en wolven. En die wezens bedreigen nu de onderwereld. Er moet ingegrepen worden. De moderne cowboy Hunter stelt een team samen om commandant Melnik op te zoeken in een ander station. Hij zou weten wat er moet gedaan worden. De jonge Artjom is een van de teamleden die een gevaarlijke onderneming tegemoet gaat die soms neigt naar horror.

Bekijk en bestel de volledige stripreeks Metro 2033

Gunung Darah

begin april verschijnt zijn one-shot Gunung Darah.

Korte Inhoud:

"Het voormalige Nederlands-Indië, 1898. In de nadagen van de Tempo Doeloe, tijdens de lange bloedige oorlog in Atjeh, verdwijnt het tienjarige Duits-Nederlandse meisje Jutta van het terrein van de Koninklijke Nederlandsche Petroleum Maatschappij. Het vermoeden is dat de eveneens verdwenen verstandelijk gehandicapte Atjehse jongen Syah het meisje, de dochter van ingenieur Rasmussen, meegenomen heeft de jungle in. De commandant van het garnizoen dat het terrein en het personeel moet beschermen stuurt een patrouille onder leiding van luitenant Dubois de dichte en gevaarlijke jungle in om de ontvoerde Jutta terug te halen en de jongen te bestraffen. Op eigen risico neemt ook Rasmussen deel aan de zoektocht. De tocht zal gaan door de gevaarlijke Gajoelanden, waar Atjehse opstandelingen zich schuilhouden en van waaruit zij onverwachte aanvallen doen op de Nederlandse aanwezigheid. Een merkwaardige vertelling ontvouwt zich in een ogenschijnlijke werkelijkheid, verweven met datgene wat het rationele verstand te boven gaat..."

Gunung Darah

Practische info Signeersessie

Adres : Engelse Wandeling ( site Pottelberg) 2a B11 8500 Kortrijk

hoe inschrijven? Via mail naar info@stripweb.be

Signeert er in hoofdzaak zijn nieuwe strip Gunung Darah maar ook zijn andere strips zullen te verkrijgen zijn in zowel hc, sc en of luxe.

Ook zal voor onze Franse Vrienden de Franstalige versie van Apache Junction te verkrijgen zijn.

Aanvang 13.30 - 14.00 uur einduur 17.00 uur

Homepage