Robbedoes dans une nouvelle collection

Een nieuwe Robbedoes in een nieuwe Collectie

Robbedoes en Che Guevara!

Er verschijnt binnenkort ( tweede helft van 2024 )een nieuwe Robbedoes en deze zou een buiten reeks worden. Een buitenreeks die waarschijnlijk toch op termijn een nieuwe reeks kan worden en die Robbedoes Classics zou heten.

Daarin zou ook het verhaal Robbedoes bij de Sovjets heruitgegeven worden.

In ieder geval wordt het volgende Robbedoes album “De Baai van de Varkens” vrij vertaald ( dus niet definitieve titel” vanuit de Franse titel “ La Baie des cochons”.

Tekenaar is Dufau Eric die ook wat albums van de stripreeks Iznogoedh tekende oorspronkelijk getekend en geschreven door Tabary en Coscigny.

Scenarist zijn vrienden en collega’s Clément Lemoine, Michaël Baril en Dufau zelf. Lemoine is ook de auteur achter het boek van Coscigny à New York waarin het verblijf van Coscigny vertelde in New York.

Baril werkt ook al samen met Lemoine en Dufau voor het fanzine Onapratut.

Je leest het een drietal die zeer goed op de hoogte zijn van hun klassiekers en hier een originele Robbedoes neerzetten met een Marsupilami die terug een mooie bijrol krijgt.

Robbedoes bij de Sovjets

Fidel Castro is volledig furieus! Want overal om hem heen wordt gekletst en samengezworen, om hem uit het politieke spel te verwijderen. Zelfs zijn eigen mannen, geïnfiltreerd door de CIA, bieden hem boobytrap-sigaren aan! Tijdens een reis naar New York voor een historische toespraak bij de VN, is de Cubaanse leider op zijn hoede, totaal paranoïde. Helemaal het tegenovergestelde van Robbedoes, die als simpele verslaggever komt om het evenement te verslaan. Maar onze piccolo weet nog niet dat hij beschuldigd zal worden van een aanslag op Castro en vervolgens gedwongen wordt meegenomen naar Cuba! Zijn enige hoop: Kwabbernoot, die onmiddellijk naar Zuid-Amerika vliegt, en Ijzerlijm, die al in Cuba is voor een reportage. Tenzij deze laatste zich laat verleiden door de communistische idealen van de charismatische Che Guevara...

Wanneer de avonturen van Spirou een crossover maken met de gebeurtenissen van de geschiedenis, resulteert dit onvermijdelijk in een explosief album: De Baai van de Varkens!

Spirou dans la baie des cochons