Op zoek naar de Tijdvogel Laatste album

Allerlaaste deel van Op zoek naar de tijdvogel

Vincent Mallié

Deze Franse Striptekenaar gepassioneerd door de wereld van de strips en vooral geïnspireerd door stripreeksen zoals Astérix en De Blauwbloezen schreef en tekende hij de storyboard van zijn eerste strip Hong Kong Triade die vertaald werd door onze vlaamse stripuitgever Talent.

De tekeningen werden mede verzorgd door Parnotte die we bij ons kennen van de reeks Het bloed van de Porphyres, Een stap naar de sterren en De Wapenmeester en zijn laaste werk Aristophania geschreven door Dorison.

Parnotte Joël

De Aquanoten

Ook bij Talent verscheen de eerste delen van de vijfdelige reeks De Aquanoten! Hetzelfde principe als Hong Kong Triade beiden zijn co-scenarist en co-tekenaar op deze reeks.

Jammer genoeg werd de reeks stopgezet met de vertalen na deel 3!

inhoud :

Vincent Mallié en Joël Parnotte nemen ons mee onder water, naar een wetenschappelijk station dat al enige tijd bezet wordt door militairen met zeer geheime plannen. Dit is niet naar de zin van de geologen, die het niet waarderen dat ze niet langer de baas zijn in eigen huis. De spanning loopt op wanneer een van de militairen dood wordt gevonden. Maar wanneer Nando Mc Rae, een van de geologen met een enigszins turbulente persoonlijke geschiedenis, gelooft dat hij een moord heeft gezien die officieel niet heeft plaatsgevonden, wordt het echt ingewikkeld. Vooral omdat dezelfde Nando, op gespannen voet met iedereen in uniform op de basis, wordt aangewezen om samen te werken met de militairen om de mysterieuze lading van een Cubaans vrachtschip te bergen.

Joël Parnotte

L'arche

Met scenarist Félix Jérome tekende hij de reeks L'arche! Deze werd niet vertaald.

Tekenaar Félix kennen we ook van Een stap naar de sterren en de onlangs verschenen stripreeks Goud aan de andere kant van de wereld. Hij schreef ook het scenario van de steengoede western, Tot de laatste verschenen bij Saga.

inhoud :

De ontwikkeling van het wilde kapitalisme heeft onze samenlevingen diep verstoord. Pad, een politieagent van Neo-New York, onderzoekt een mysterieuze lading bestemd voor het Cadillac-consortium. Zijn onderzoek zal hem leiden naar een complexe zaak waarin zijn oude liefde en nieuwe muze van Cadillac, de mooie Asia, betrokken is. Het gaat om het Sherwood-project, dat verband houdt met de ruimtemijnbouw die al 17 jaar wordt uitgevoerd. Aan de andere kant bedenkt een student, een whizzkid op het gebied van informatica, een complottheorie over het consortium om indruk te maken op een jong meisje.

L'arche

Doorbraak!

Zijn echte grote doorbraak kwam er met De Grote Doden op scenario van Régis Loisel!

Het verhaal van twee parallelle werelden die van elkaar afhankelijk zijn, maar nooit geacht worden elkaar te ontmoeten: de onze en die bewoond door het "Kleine Volk". Deze laatste is georganiseerd in clans, en hun evenwicht is gebaseerd op een eerlijke verdeling van kennis. Deze fragiele harmonie, gebaseerd op een oud ritueel, wordt verstoord wanneer een onwaarschijnlijke gebeurtenis de orde der dingen verstoort. De daaruit voortvloeiende chaos stuurt de mensheid naar haar ondergang! Slechts één persoon is in staat om van de ene wereld naar de andere over te stappen om te proberen in te grijpen... Vind in deze complete editie, die de eerste vier delen samenbrengt, het hele universum van deze serie die met virtuositeit, het fantastische en het post-apocalyptische verhaal mengt. Dit prachtige werk, verrijkt met extra content van keuze (schetsen, onderzoek, illustraties), biedt de gelegenheid om deze ambitieuze ecologische fabel bedacht door Loisel en Djian, en in beeld gebracht door de krachtige en geïnspireerde pen van Vincent Mallié, te herontdekken.

De Grote Dode

Op zoek naar de tijdvogel - voor de zoektocht

Vriend en collega Régis Loisel contacteerde Mallié voor enkele delen van de bekende stripreeks Op zoek naar de tijdvogel.

Régis Loisel is niet gekend als gemakkelijk en is zeer veeleisend en Vincent kan makkelijk omgaan met deze voorwaarden.

hij tekende dan ook vlotjes deel 3 & 4 van de stripreeks Op zoek naar de tijdvogel, cyclus voor de zoektocht.

Daarna nam David Etien het over maar de veeleisende Loisel werd voor hem te lastig en gaf de brui aan de verderzetting van het laaste album waardoor goede vriend Vincent Mallié het terug overnam.

En zo komt dus na meer dan 40 jaar een einde aan de stripreeks Op zoek naar de tijdvogel.

De kans bestaat maar nogal klein dat Régis Loisel nog een cyclus zou tekenen van twee delen genaamd Na de zoektocht.

Op zoek naar de tijdvogel

In de schaduwen

Met de fantastiche en jammer genoeg veel te vroegtijdig overleden scenarist Hubert tekende hij een intiem sprookje in twee delen.

Van Hubert mogen we in 2024 ook nog een vertaling verwachten van het wondermooie Peau d'Homme.

Inhoud:

Er was eens een gevallen ridder en een mooie prinses om te bevrijden... Veracht door zijn voormalige wapenbroeders vanwege een misdaad die zijn reputatie voor altijd bezoedelt, zwerft Arzhur van tavernes naar slagvelden op zoek naar de volgende opdracht die zijn beurs zal vullen. Op een nacht bieden drie mysterieuze oude vrouwen hem de deal waar alle huurlingen van dromen: eer en fortuin herwinnen door een koningsdochter te bevrijden, gevangen gehouden in de ruïnes van een verlaten kasteel. Ondanks het wantrouwen van zijn schildknaap, accepteert Arzhur de deal en levert hij een genadeloze strijd tegen de monsters die de prinses bewaken. Maar Islen is niet het fragiele jonge meisje in nood dat hij zich had voorgesteld te redden...

In de schaduwen

Extraatje

Vincent Mallié illustreerde op magistrale wijze ook twee boeken over Sherlock Holmes en Arsène Lupin.

Uitgegeven bij het Davidfonds

Mallié Vincent