Major Burns, toffe nieuwe stripreeks bij Dark Dragon Books

Heel leuke stripreeks bij Dark Dragon Books!

Het eerste deel van deze eigenzinnige stripreeks vol humor is zopas verschenen in softcover bij Dark Dragon Books.

De softcover reeks doet het zeer goed en bekoort heel wat stripfanaten jong en oud.

Majoor Burns en Dr.Wayne diue nogal racistische en vrij cynisch is staan voor steeds vreemde opdrachten waarin ze geconfronteerd worden met monsters, duivels, heksen, spoken, mummies en Françaises.

Het leuke aan deze strip zijn de hilarische korte verhalen. Bij het lezen amuseer je je echt met dit duo en hun bevreemde reacties.

Door de avonturen heen, die zeker pittoresk zijn en volkomen komische, en soms ronduit wrede, tegenslagen, waarderen we vooral het personage van dokter Wayne. De man is onuitstaanbaar, prikkelbaar, immoreel, en te kwader trouw. Hij kleineert alles, bekritiseert alles... Dit draagt ook bij aan zijn charme en speelt in op de absurde en donkere humor van het album, zowel in tekst als in tekeningen, gecreëerd door Devig.

Momenteel is er nog maar één deel beschikbaar maar ook de volgende delen blijven bekoren. Deel is was de vreemde onderzoeken, deel 2 wordt de mysteriese onderzoeken en deel drie de pitoreske onderzoeken.

Ten slotte, om ervoor te zorgen dat de lezer niet onwetend blijft, wordt elk verhaal aangevuld met een pagina die de historische of legendarische inhoud, of gewoonweg een anekdote, onthult die achter elk avontuur schuilt,

Voor deel drie hebben we al een kleine preview omdat we deze serie gewoonweg geweldig vinden....

Can't wait to read more....

Ontdek meer

Azoren

Eerste stop: de Azoren. Terwijl majoor Burns enthousiast is, is dokter Wayne nors, vooral als het gaat om het ophalen van een fles die vastgebonden is aan de vin van een potvis! In Malta verloopt het bezoek aan het hypogeum van Hal Saflieni niet zo goed (vanwege een voetballend kind). Tenslotte maakt de ontmoeting met een spookschip, bestuurd door een skeletachtige kapitein in het midden van de Middellandse Zee, het er niet beter op voor het duo.

Major Burns, de pittoreske avonturen

Egypte

De volgende expedities vinden plaats in Egypte. Alexandrië en Caïro zijn het toneel van zeer problematische situaties, de een gerelateerd aan "mummiesap", de ander aan kattenmummies. Iets later bereikt hun schip Bangalore aan de westkust van India, met op het programma weer monsterlijke wezens of tradities! Ten slotte is het Hongkong, met de ontmoeting met Pangu, een bijzonder agressieve zeeslang..

Major Burns, de pittoreske avonturen