Info Fiche Februari 2024

Info fiche februari 2024

De info fiche is een informatie fiche die iedere maand een andere auteur in de aandacht brengt met daaraan meestal gekoppeld een gratis ex libris.

Deze infofiche met ex libris krijg je steeds gratis mee met je bestelling van die maand.

Patrick Boutin-Gagné

Geboren in 1970 in Canada.

Goldorak, Capitaine Flam, en Albator waren zijn favoriete kinderprogramma's, die hem ertoe brachten om van tekenen te houden. Later ontdekte hij de wereld van het "Comic Book" met tekenaars zoals Barry Windsor-Smith, Paul Gulacy en Jonh Buscema, die hem ertoe brachten om stripverhalen te willen maken. Omdat hij kleurenblind is, begon hij eerst met pure wetenschap en daarna met bosbeheer, een veld waarin hij slechts enkele weken zou werken. Vervolgens navigeerde hij door talloze werkterreinen zonder echt een baan te vinden waarin hij zich vervuld voelde.

Zielenvreter

In 2010 tekende hij een contract bij Glénat-Québec om de platen van La Bête du Lac te maken.

Deze werd vertaald door Silvester strips onder de naam Zielenvreter. Afgerond verhaal in drie delen.

Ontdek meer

Brogünn

Daarna werd hij opgemerkt door Tristan Roulot. Het idee van een samenwerking leidde tot de ondertekening van een contract bij Soleil voor de strip Brogünn, een personage dat navigeert tussen de werelden van Conan en The Lord of the Rings.

Deze werd niet vertaald

De orde van de Drakenridders

Ondertussen tekent hij als rode draad wat albums van de stripreeks " De orde van de drakenridders " waarvan hij deel 15 " De vijand" en deel 29 "Tegengif" tekende.

Het mysterie rondom de verschijning van draken blijft onopgelost. Hun aanwezigheid zorgt voor een verstoring van de realiteit en heeft invloed op mensen en dieren. Een sinistere nevel, de Veill, verdikt naarmate de draak ouder wordt. Deze nevel kan alleen risicoloos betreden worden door maagden, die eveneens de enigen zijn die dicht genoeg bij het beest kunnen komen om het te verslaan. Om deze reden is de Orde van de Drakenridders in het leven geroepen.

De Orde van de Drakenridders bestaat uit een reeks zelfstandige verhalen, waarbij elk deel de belevenissen volgt van een andere Drakenridder in hun unieke avontuur.

De orde van de Drakenridders

Collectie Ontdekkingsreizigers

In de collectie explora tekende hij ook een album over Jacques Cartier maar dit werd ( nog ) niet vertaald. Misschien kan Dark Dragon Books dit nog doen vermits ze deze collectie die opgestart werd bij Glénat nu verder vertalen.

De inwoner van Saint-Malo, Jacques Cartier, begint aan een oversteek van de Atlantische Oceaan in naam van de Koning van Frankrijk. Het begin van een groot epos dat de geschiedenis van het noorden van Amerika voor altijd zal veranderen, een gebied dat voortaan de naam "Canada" zal dragen...

Ontdek meer van deze strip

Samoerai Origines

Ga terug naar de oorsprong van het verhaal van de jonge Takeo en ontdek de kinderjaren van de held van de serie Samurai.

Hier zijn vier titels beschikbaar tot op heden waarvan de laatste getekend zijn door Patrick Boutin-gagné. De vorige tot en met nummer 3 werden getekend door VAX.

Bekijk de volledige stripreeks

Terence Trolley

Het heerlijke Terence Trolley is een goeie strip met niemand minder dan Serge Le Tendre ( Op zoek naar de tijdvogel )aan het script.

Uitgegeven bij Dark Dragon Books in twee delen

KINDEREN MET BUITENGEWONE VERMOGENS: IEDEREEN WIL ZE IN HUN MACHT HEBBEN.

Nu tijdelijk beschikbaar in promotiepakket

Bestel Terence Trolley

Vinland

Minder geslaagd was de viking strip Vinland ( verkrijgbaar in Hardcover en softcover ) ook uitgegeven bij Dark Dragon Books.

Bestel en bekijk Vinland

HELDEN VAN HET VOLK

Maar de meest geslaagde combinatie was deze met de auteurs van Aquablue. Het tweeluik “ Helden van het volk” is er ééntje om je vingers af te likken.

Een reeks bizarre en bijzonder bloederige moorden, de geest van een oude triade die na bijna zeventig jaar opnieuw opduikt, vreemde en onverklaarbare gebeurtenissen, dat is genoeg om de lokale politie op de zenuwen te werken en, opmerkelijker, het Ministerie van Staatsveiligheid. Welkom in het Shanghai van het nieuwe communistische tijdperk!

Zoals gebruikelijk in een inleidend album, zet Régis Hautière zijn personages neer en bepaalt hij zijn narratieve terrein. Aan de ene kant, in de vorm van flashbacks, een Chinese variatie op de X-men; aan de andere kant, een duo van politieagenten op het spoor van een raadselachtige moordenaar. Gaandeweg vinden de verschillende personages hun plek in een wirwar van gebeurtenissen in de straten van de grootste Chinese metropool. Héros du Peuple, een thriller met een vleugje fantasie, speelt met contrasten en brengt de normen van de Amerikaanse popcultuur naar het land van de Revolutie. Het tekenwerk van Patrick Boutin-Gagné, dat moderne China symboliseert, mengt genres en codes, en de fijne, gestileerde lijnen in Paint Tool SAI geven lichtheid en vlotheid aan een scenario dat terughoudendheid cultiveert en Mao citeert, terwijl het aan Marvel denkt!

Prachtige scenes, actie van de bovenste plank, mooie inkleuring, bijzondere composities, toekomst visies, vreemde robots, mysterie rond een moordenaar,… kortom alle elementen om een top avontuur te beleven.

Omdat we de tekeningen zo mooi vonden hebben we bij deel 2 van deze reeks een mooie ex libris voorzien voor onze klanten.

De zwart-wit versie krijgen jullie gratis bij iedere bestelling tijdens de maand februari ( vanaf bestelling 22/2024)

Geniet van het tekenwerk van deze Canadese top auteur.