Dédicace de Wouter Mannaert

El messias

Signeersessie Wouter Mannaert

Waar : Stripweb Kortrijk Engelse Wandeling 2A b11

Wanneer : Zaterdag 2 maart 2024

uur: 14.00 uur tot 17.00 uur

inschrijven: info@stripweb.be

Wouter Mannaert komt er zijn nieuwste strip " De Queeste " Signeren maar natuurlijk ook zijn andere strips. Heb je al de strip bij ons gekocht dan geen probleem hoor je koopt gewoon een andere strip en je ticket is verzekerd.

Wanneer een doodgewone jongeman in de voetsporen van Koning Arthur moet treden... Koning Pellinor en zijn nakomelingen zijn al duizend jaar op zoek naar het Beest… en slagen er maar niet in het te vinden. Dus moet Pelli de zoektocht van zijn voorouders verderzetten. Dat komt goed uit, want hij heeft momenteel toch geen job – en zijn grootvader is erg trots dat hij de fakkel overneemt. Maar, we gaan er niet om liegen, Pelli heeft niet echt het kaliber van de ridders uit de legenden en zijn sidekick, de Dame van het meer, is haar magische krachten kwijt. In een wereld in verandering, waar het bovennatuurlijke plaats moet maken voor het banale, lijkt hun queeste een onmogelijke uitdaging. Maar zoals in elke queeste, is de weg ernaartoe niet belangrijker dan de bestemming…?

Bestel

Mannaert

Wouter Mannaert Vlaams Striptekenaar

Wauter Mannaert haalde in 2002 een master animatiefilm aan Sint-Lukas Brussel en werkt vandaag als striptekenaar, illustrator en cartoonist. Daarvoor was hij jarenlang mediapedagoog en jeugdwerker in dienst van verschillende organisaties in het Brusselse. Zijn ambitieuze graphic novel ‘El Mesías’ over de strijd van een klein dorp in Andalusië tegen het kapitalisme verschijnt in maart 2015 bij Blloan media.

Ontdek meer

Opstart

Ondergronds is zijn eerste Graphic Novel uitgegeven bij Oog en Blik.

Ondergronds, het debuut van Pierre De Jaeger en mezelf, is een echte avonturenstrip geworden. Hoewel het verhaal vol zit met onverwachte plotwendingen, magische elementen en personages die te gek voor woorden zijn, komt veel uit Ondergronds toch ergens vandaan. Voor veel elementen zijn we inspiratie gaan zoeken in fictie en non-fictie uit de jaren 1930. De economische crisis bijvoorbeeld dient als achtergrond en katalysator van ons verhaal. De technologie, met prachtige vliegtuigen, auto's en stoomtreinen kon niet anders dan aan bod komen. Pulpliteratuur was hip en er werd duchtig geëxperimenteerd met pseudowetenschappen en kwakzalverij. Er waren nog stukken van onze planeet niet in kaart gebracht. Geheimzinnige, verborgen beschavingen zijn nooit ver weg in de jaren 1930 in avonturenstrips én in films. bron ssz

Bestel

Graphic Novels

Zijn ambitieuze graphic novel ‘El Mesías’ over de strijd van een klein dorp in Andalusië tegen het kapitalisme verscheen in maart 2015 bij Blloan media.

El Mesías is geen journalistiek werk of een pamflet. In plaats daarvan brengen Bellido en Mannaert een evenwichtig beeld van beide perspectieven. Ze presenteren een subtiel en prachtig geïllustreerd relaas dat het universele verlangen naar een betere wereld en de mogelijkheid van een ander soort wereld benadrukt: een andere wereld is mogelijk.

Deze strip politiek en zeer maatschappelijk gericht. Bijna 300 pagina's werk moet de boodschap duidelijk maken.

Weegee

Weegee, een atypische en beroemde persfotograaf (Life, Vogue, The Daily Mirror...), voor een meeslepend vertelde waargebeurde geschiedenis!

Dit is een knop

Voor wie de liefde

Wouter werkt ook mee aan de verstripping van deze dichtbundel van Briers Geert.

Voor wie de liefde gaat over de liefde in al haar aspecten: verlangen, tederheid, passie, onvermogen, hoop, sensualiteit, kwetsbaarheid, erotiek. Er schuilt ook veel humor in de teksten: tintelende woordspelingen, vindingrijke associaties, onverwachte gedachtesprongen. Briers schrijft heel beeldrijk en zintuiglijk. Niet verwonderlijk dat illustratoren zijn poëzie maar wat graag 'verbeelden'. En niet de minste: Hanco Kolk, Wauter Mannaert, Aimée de Jongh, Jan Bosschaert en Wilbert van der Steen gingen maar wat graag op het aanbod in. Ze kregen twee gedichten en carte blanche. Een schets, een tekening, een strip: aan hen de keuze. Het resultaat is zonder meer ... poëtisch. De nieuwe dichtbundel van Geert Briers.

Bestel

Met Yasmina en de aardappeleters heeft Brusselaar Wauter Mannaert de Willy Vandersteenprijs voor beste Nederlandstalig stripalbum gewonnen.

4 albums tot op heden

Yasmina de stripreeks

Wouter Mannaert is zeker een naam geworden in de stripwereld en met zijn laatste reeks " De queeste " is zijn succes verzekerd.

Homepage